Тези двойно запечени сладки картофи с пиле са идеални за една апетитна и засищаща вечеря.
Необходими продукти:
4 средни сладки картофа
1 с.л. зехтин
Сол
Прясно смлян черен пипер
200 г настъргано пиле на скара
1/2 ч.ч. барбекю сос, плюс още за сервиране
2 скилидки чесън, смлени
1/2 малка глава червен лук, тънко нарязан на четвъртинки
1 малко халапеньо, тънко нарязано
1 ч.ч. настъргана пушена Гауда
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Поставете сладките картофи върху голям лист за печене. Поръсете с олио и подправете със сол и черен пипер. Печете до омекване, за около час, в зависимост от размера. Оставете леко да се охладят, след това с помощта на нож нарежете горната част на всеки сладък картоф и натиснете двата края, за да направите кладенче.
В средна по големина купа поставете пилето със соса за барбекю и чесъна. Напълнете сладките картофи, след това отгоре сложете червен лук, халапеньо и гауда. Върнете във фурната и печете, докато сиренето се разтопи и пилето се затопли, за още около 15 минути. Полейте с барбекю сос преди сервиране.
Приятен апетит!
0 | 0 |