Пилешките хапки без съмнение се класират безапелационно в редиците на най-предпочитаните мезета в световен мащаб. Независимо дали ще правят компания на бира, вино или просто на обедната ви салата, те са винаги идеален вариант за бързо похапване, особено когато имате гости.
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
5 яйца
150 г брашно
200 мл бира
200 мл олио
2 с.л. соев сос
2щипки универсална подправка
щипка сол
2щипки черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки и го овкусете с универсалната подправка, соевия сос и черния пипер.
Разбийте белтъците на сняг, а в друг съд разбъркайте жълтъците със солта. Към тях прибавете бирата и брашното.
Добавете бирено-жълтъчената каша при белтъците и разбъркайте внимателно.
Загрейте олиото, потапяйте хапките пилешко в сместа и пържете до златисто.
Още свежи идеи за летни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
4 | 0 |