Ползите на чая от джинджифил с куркума и черен пипер

Бързата промяна на сезоните се отразява неимоверно на имунитета ни. Около този период от време телата ни са по-податливи на инфекция, поради което е наша отговорност да вземем всички предпазни мерки.

Ползите на чая от джинджифил с куркума и черен пипер

Стойте далеч от много студени храни, увеличете приема на течности, сведете до минимум яденето на ресторантска храна, яжте само здравословна храна в домашни условия и др. Проблеми като настинка, кашлица, болки в гърлото вече не могат да бъдат пренебрегвани. Ако приемате предписани лекарства за състоянието си, се уверете, че не пропускате техния прием. Бихте могли да опитате да включите в диетата си малко топъл билков чай за по-силен имунитет. Може да помогне за облекчаване на дискомфорта, който идва с възпаленото гърло.

На пазара има много видове билков чай, но бихте се изненадали да разберете, че е много лесно да направите такъв от нулата у дома. Преди да ви споделим рецептата за чай от джинджифил с канела, ще ви запознаем с няколко факта за съставките.

Летливите масла от джинджифил имат противовъзпалителни свойства, подобни на тези на нестероидните противовъзпалителни средства. Джинджифилът също има антибактериални и антивирусни свойства.

Куркумата е пълна с антиоксиданти, които се борят с активността на свободните радикали и противовъзпалителни свойства, което се борят с възпалението в тялото.

Черният пипер също съдържа изобилие от антибактериални свойства и е обогатен с витамин С, мощен антиоксидант, който предотвратява щетите, причинени от свободните радикали.

Как да си направите чай от джинджифил с куркума и черен пипер:

Необходими продукти:

1 ч.л. куркума

1 средно голям обелен и настърган корен джинджифил

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1/2 ч.л. мед по желание

Начин на приготвяне:

Оставете една чаша с вода да заври. Добавете джинджифила, черния пипер и куркумата и оставете да поври 4-5 минути. Прецедете и сервирайте. Можете също да добавите мед към отварата. Внимавайте да не поставите меда в чая, докато е твърде горещ.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay