Почистете кожата на лицето си чрез десет лесни стъпки

Елиминирайте отрицателното въздействие на грима

Почистете кожата на лицето си чрез десет лесни стъпки

Най-досадната част от всяко едно парти е чистенето на грима след него. Късно е, а вие сте уморени и умирате за сън. Ако често ви домързява да премахнете грима си вечер или са се насъбрали много нощни излизания в последно време, то кожата ви се нуждае от специални грижи.

Следващите десет предложения ще ви помогнат да неутрализирате вредата от грима и да регенерирате кожата на лицето си.

1. Отървете се от пъпките

Tук на помощ идва едно неочаквано средство - аспиринът. Само че не в стандартната му форма на употреба, а като част от ефективна маска за лице. Това, което трябва да направите, е да сложите аспирина в купа и да го натрошите на прах. След това добавете малко тоник за лице и разбъркайте до получаването на течност.

След като сте почистили внимателно кожата на лицето си, нанесете течността върху червените и раздразнени части на лицето си, и я оставете да действа за около пет минути. След това изплакнете и сложете малко мед върху пъпчиците. Медът има антибиотични свойства, така че е изключително подходящ в борбата срещу акнето. Отмийте меда след 10 минути и се насладете на почистената си кожа!

2. Един студен душ?

Почистете кожата на лицето си чрез десет лесни стъпки

Докато се разхлаждате от топлото време с един студен душ, ще получите бонус - благотворното въздействие на студената вода върху кожата ви. Студената вода е много по-хидратираща от топлата и помага за затварянето на порите. Това означава, че кожата ви ще бъде много по-гладка.

Ако не обичате студените душове, то може да ги направите по-поносими, като започнете с хладка вода, а в последните минути пуснете студената.

3. Сбогувайте се с черните точки
Ако не сте изчистили грима си след последния изтощителен купон късно вечерта, напълно възможно е по лицето ви да се появят черните точици. За да се отървете от тях, можете да използвате домашно направена маска от сода за хляб.

Просто добавете вода в малка купичка със сода, разбъркайте сместа и я нанесете по цялото си лице. Оставете я, докато изсъхне, а след това я премахнете с влажна кърпа и нанесете овлажнител на лицето си.

4. Използвайте хидратант
Това е добър начин да придадете блясък на кожата си, без да нанасяте грим върху нея.

5. Маска от плодове

Почистете кожата на лицето си чрез десет лесни стъпки

Плодовете имат много полезни свойства. Освен за ядене, можете да ги използвате, за да си направите освежаваща маска за лице. Нужни са ви следните съставки: прясно нарязано авокадо, лъжичка кисело мляко, лъжичка мед и две парчета краставица.

Направете на каша авокадото в малка купичка, добавете млякото и меда. След като разбъркате сместа, нанесете я върху лицето си, а за финал поставете колелцата краставица върху двете си очи.

Това, което остава, е да се отпуснете и да дадете време на витамините, минералите и маслата на авокадото, да си свършат работата. Нужни са около 15 минути, след което можете да отмиете маската с топла вода.

6. Време е за ексфолиране
Чрез ексфолирането кожата ви ще се отървете от мъртвите клетки. Използвайте ексфолиант всеки ден, а най-добре е да го нанесете през нощта, а не на сутринта, за да сте сигурни, че ще премахнете всички следи от грима. Може да си направите домашен ексфолиант, като сложите захар върху парченце лимон и търкате с него внимателно в лицето си.

7. Пилинг
Пилингът с гликолова киселина може да донесе две основни ползи за кожата ви - да я ексфолира и регенерира. Така премахвате мъртвите клетки в дълбочина. Правете си пилинг поне веднъж седмично.

Почистете кожата на лицето си чрез десет лесни стъпки

8. Добавете блясък
Използвайте хайлайтър, за да внесете лек блясък и да неутрализирате последиците от грима от предната нощ. С негова помощ ще скриете пигментните петна, тъмните кръгове и торбички под очите, а освен това ще направите тена на лицето равен, а кожата ви ще изглежда по-млада и жизнена.

9. Масаж
Масажирайте с пръсти кожата си, докато нанасяте крема за очи или хидратанта. Така ще увеличите циркулацията на кръвта, а и ефективността на крема. Можете да съхранявате крема в хладилника, колкото и странно да заучи този съвет. Охлаждащото чувство ще направи чудеса с кожата ви.

10. Наспивайте се и внимавайте какво хапвате 
Липсата на сън, алкохолът и преработените храни дехидратират кожата и увреждат колагена в нея. Затова пийте повече вода и яжте храни, които имат положително въздействие върху кожата ви. Такива са зеленчуците, ядките и бобовите храни. Сънят също е от значение, защото докато спите, кожата се регенерира.

За още статии на тема красота, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay