Крушите са вкусни и полезни плодове. Недостатъчно узрелите круши обаче не стават за ядене, тъй като са прекалено твърди. Подходящи са за приготвяне на различни десерти. Поширането ги прави крехки и ги подслажда, като същевременно им позволява да запазят структурата си.
След като бъдат поширани, те могат да се сервират топли или студени, гарнирани с карамел и придружени с всичко - от сладолед до бита сметана.
Ето как да приготвите вкусни поширани круши:
Необходими продукти:
750 мл. просеко или друго пенливо вино
1 ч. вода
1 ч. захар
кората от 1/2 портокал
2 с.л. портокалов сок
щипка шафран или 1 ч.л. куркума
1/2 шушулка ванилия
1 пръчка канела
4 зрънца бахар
4 пъпки карамфил
4 големи круши
Начин на приготвяне:
Сложете просекото, водата и захарта в голяма тенджера. Течността трябва да заври.
След като заври, намалете котлона и добавете кората, портокаловия сок и всички подправки.
Разбъркайте добре и добавете обелените и разполовени круши.
Оставете да къкри около 15-20 минути, докато крушите омекнат и могат лесно да се пробият с нож.
Извадете крушите от течността и оставете да изстинат.
Прецедете течността и я върнете на котлона за около 10 минути, за да се получи сироп.
Сервирайте крушите, поръсени със сироп и гарнирани с ванилов сладолед или бита сметана.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |