Всички жени обичат шоколад! Има митове, че кафявият е по-полезен от белия, но реално белият има доста предимства. Ето как са те.
1. Той се извлича от какаови растения, които имат антиоксиданти, наречени флавоноиди. Те неутрализират свободните радикали, отговoрни за увреждането на клетките и риска от болести. Консумацията му благоприятства подобряване на цялото здравословно състояние
2. Забавя процеса на стареене - Включването на белия шоколад в менюто ви ще спомогне за по-бързото премахване на петната и неравностите по лицето.
3. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
4. Понижава високото кръвно налягане - Антиоксидантите, съдържащи се в него, позволяват на кръвоносните съдове да функционират с лекота. Все пак гледайте да ядете в разумни количества шоколад, защото няма нещо, дори и най-полената храна на света да е, което, ако се злоупотребява с него, да не навреди.
Сега вече знаете, че освен вкусен, белият шоколад е и много полезен. Така че подарете си усмивка и здраве още сега!
5 | 2 |