Предупредителни знаци за камъни в бъбреците

Предупредителни знаци за камъни в бъбреците

Проблемът с камъните в бъбреците е познат на човечеството от 600 г. пр.н.е. Мъжете са изложени на по-голям риск от това заболяване, отколкото жените. Симптомите на това заболяване може да са тихи, но ако камъните започнат да се движат, симптомите ще бъдат тежки и много болезнени. Затова е важно да разпознаете симптомите възможно най-бързи и да се консултирате с лекар.

Прочетете какви са признаците на камъни в бъбреците:

1. Силна болка
Можете да усещате силна болка в корема, гърба или слабините. Това се случва, когато камъкът започне да се движи и се забива в тесния уретер, създавайки натиск в бъбреците. Докато камъкът се движи, болката може да премине от гърба към слабините.
2. Промени в уринирането
Има няколко възможни промени в уринирането, поради камъни в бъбреците.

Постоянното и често желание за уриниране се появява, когато камъкът започне да се движи и достига до пикочния мехур. Това също може да причини болка и усещане за парене при уриниране.

Количеството урина може да намалее, което е свързано с камъни, които са заседнали в уретера. Те дори могат напълно да спрат потока на урина.
Може да се появи кръв в урината поради наличието на камъни в пикочните пътища. Лоша миризма може да показва, че имате инфекция в бъбреците си, което също може да причини замъгляване на урината.
3. Втрисане и температура
Наличието на висока температура може да означава, че има инфекция във вашия пикочен канал или бъбреците. Това може да доведе до усложнения.
4. Гадене
Гаденето обикновено е придружено от повръщане. Това се дължи на факта, че бъбреците и стомашно-чревния тракт имат споделена връзка на нервите. Тези симптоми също могат да бъдат резултат от силна болка.
5. Умора
Бъбречната функция намалява, ако имате камъни в бъбреците. Поради това в тялото може да се получи натрупване на токсини. Те могат да повлияят на начина, по който се чувствате. Може да се почувствате по-уморени от обикновено и да изпитвате силна болка, която може да ви направи по-слаби.
 
Бонус:
Застрашени сте от поява на камъни в бъбреците, ако:
Не пиете достатъчно вода.
Имате роднини с този проблем.
Ядете много захар, сол и протеини
.
Вземете добавки с витамин D и калций
Имате затлъстяване

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay