Преумората може да съсипе здравето ви, гласи проучване

Преумората може да съсипе здравето ви, гласи проучване

Сега, когато дистанционната работа е новото нормално, работната атмосфера придоби съвсем нов вид. С появата на смъртоносния вирус индустриите, бизнесите и световните икономики бяха затворени и хората бяха принудени да работят в рамките на дома си, причинявайки неочаквано големи проблеми. Работата от вкъщи може да изглежда много удобна, но с нейното налагане идва неосъзнатото по-дълго работно време, добавеният работен натиск и много малкото време за балансиране на професионалните и личните ангажименти.

Всичко това доведе до сериознa преумора. Всъщност ще бъдете изненадани да разберете, че дори преди допълнителния натиск от работата от вкъщи, голям процент от служителите по света са се сблъсквали с екстремни здравословни проблеми и в някои случаи дори със смърт, поради прекомерна работа в офиса. Ако сте от тези, които от доста време работят денем и нощем и се чувстват потиснати заради работата си, тогава това е задължително четиво за вас.

Според проучване на Световната здравна организация (СЗО) и Международната организация на труда има смъртност с 29% в 194 страни поради прекомерен работен натиск и продължително работно време. Както се предлага от докладите, 40 часа седмично е идеалното работно време и всичко повече, което се счита за опасност за здравето. Понякога компаниите изискват от служителите да работят повече, за да постигнат повече и това е напълно реалистична ситуация, но ако дългите работни часове са склонни да станат последователни на работното място, това може да доведе до голямо физическо и психическо натоварване, което води до редица здравословни проблеми.

Проучванията показват, че работата от 55 часа или повече седмично увеличава шансовете за инсулт с 35%. Имаше и редица преждевременни смъртни случаи поради тежък психически стрес, причинен от проблеми, свързани с офиса, и работен натиск.

Прекомерната работа означава, че служителят ще изпитва проблеми, свързани със стреса, поради прекомерното отделяне на хормони на стреса в тялото, които могат пряко да засегнат сърцето. Освен това, с повече работа, служителите се хранят лошо, спят по-малко и не могат да поддържат форма и да тренират. Мнозина дори се отдават на неконтролирана злоупотреба с алкохол и други вещества, за да се справят с работния натиск и стреса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay