Днес отново сме на лов за летни рецепти със сезонни зеленчуци. Този път е ред на ароматните червени чушки. Ммм, как приятно ухае!
Печени червени чушки със сирене и босилек
Изпечи червените чушки във фурната или на грила, докато кожата им стане черна и набухне. Сложи ги тенджера с капак, посоли и ги остави да се охладят. След като се охладят, премахни кожата, след което ги нарежи на ивици. Подреди червените чушки в красива чиния и поръси с парченца свежо сирене. Посоли и поръси със свеж босилек или друга подходяща подправка по избор.
Пълнени червени чушки с ориз и зеленчуци
Изрежи върховете на червените чушки и ги изпразни от семената. Загрей малко зехтин в тиган и задуши нарязан лук, моркови, тиквички и другизеленчуци по избор. Добави сварен ориз и смеси добре, докато съставките се комбинират и загреят. Постави пълнежа в чушките и печи в предварително загрята фурна на 180 градуса Целзий за около 20-25 минути или докато чушките се омекнат и пълнежът е готов.
Салата с червени чушки, домати и моцарела
Изрежи червените чушки и доматите на тънки филийки или кубчета. Нарежи моцарелата на ситни парчета или на тънки филийки. Смеси червените чушки, доматите и моцарелата в купа. Добави малко зехтин, сол, черен пипер и подправки по вкус и разбъркай добре. Поднеси салатата с пресен босилек или магданоз.
0 | 0 |