Кои са различните видове брашно?

Как да си приготвите най-полезните тестени изделия?

Кои са различните видове брашно?

Брашното е известно на света от хилядолетия насам. То е хранителен продукт, който се получава от смилането на зърна от житни, бобови и други култури.

Брашно може да се прави от различни сортове зърнени култури, като пшеница, ръж, овес, кестени, просо, царевица и други. От соя, картофи и елда също може да се получи брашно.

Няма домакиня, която да не използва брашно. Темата, която ще засегнем, е използвате ли хранителния продукт по правилен начин.

Кое брашно за какво е?

Обикновено брашно
То се прави от твърда и мека пшеница, може да е бяло или не, обикновено съдържа между 8% и 11% протеин (глутен) и е най-разпространеното брашно. Използва се за всякакви видове тестени изделия в домакинството.

Брашно от просо 
Не съдържа глутен. Използва се за направата на десерти и сладки хлябове заради сладкия си вкус.

Разберете кои са останалите видове, както и кои са тайните на брашното, при колегите от fitwell.bg

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay