Не изхвърляйте останалите яйца от Великден! Ето как да ги използвате

Не изхвърляйте останалите яйца от Великден! Ето как да ги използвате
pixabay

Великден е време за яйца! Много хора боядисват яйца с различни декорации, често има излишък след празника. Вместо да ги хвърляте, може да ги използвате, за да приготвите вкусни ястия. Ето няколко идеи за това какво да правите с останалите с тях.

Яйца с майонеза

Това е бърз и лесен начин да използвате останалите яйца. За да направите домашна майонеза, ви трябва яйце, олио, лимонов сок и горчица. Всичко, което трябва да направите, е да смесите съставките в блендер, докато се получи гладка и кремообразна текстура. Сервирайте боядисаните яйца и домашната майонеза с хляб или като приложение към месо.

Яйца с майонеза и сирене

Тази рецепта е много лесна и вкусна. Вземете останалите яйца и ги нарежете на половинки. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Добавете майонеза, ситно нарязано сирене и черен пипер, разбъркайте добре. Поставете сместа в белтъците на яйцата и сервирайте.

Салата с яйца и зеленчуци

Тази салата е перфектна за ползване на останалите зеленчуци, които имате в хладилника. Вземете зеленчуци като моркови, краставици, репички и домати и нарежете на малки парчета. Добавете нарязаните на дребно яйца и малко зехтин и оцет. Сервирайте като лека закуска или като странично ястие към месо.

Яйца в зелено

За да направите това ястие, вземете боядисаните яйца и ги нарежете на половинки. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Добавете малко майонеза, натрошен копър, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и поставете сместа в белтъците на яйцата. За да придадете зелен цвят на яйцата, можете да добавите малко пюре от спанак или друго зеленчуково пюре.

Яйца в сладко-кисел сос

Това е една интересна вариация на традиционните яйца във винегрет. За да направите това ястие, вземете боядисаните яйца и ги нарежете на четвъртинки. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Добавете малко мед, оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и поставете сместа в белтъците на яйцата. Сервирайте яйцата с гарнитура от свежи зеленчуци.

Яйца с майонеза и сьомга

Това е едно лесно и вкусно ястие. Вземете боядисаните яйца и ги нарежете на половинки. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Добавете малко майонеза, нарязана сьомга и малко копър. Разбъркайте добре и поставете сместа в белтъците на яйцата. Сервирайте яйцата веднага или ги поставете в хладилника, за да се охладят преди сервиране.

Яйца с песто

Това е една лесна и вкусна рецепта. Добавете малко песто към яйцата и разбъркайте добре. Поставете сместа в белтъците на яйцата и ги сервирайте, или поставете над филия хляб.

Оставането на останали яйца след Великден не означава, че трябва да ги хвърляте. С тези вкусни рецепти, можете да използвате яйцата и да създадете чудесни ястия, които да насладите с приятели и семейство. Опитайте някоя от тези идеи и ще видите колко вкусни могат да бъдат останалите яйца от Великден.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay