Когато става въпрос за вечери през седмицата, точно за това мечтаем. Просто, кремообразно и толкова удовлетворяващо.
Необходими продукти:
3 пилешки гърди без кости без кожа
1/2 ч.ч. универсално брашно
3/4 ч.ч. прясно настърган пармезан
1 ч.л. чесън на прах
Кора от 1/2 лимон
сол
Прясно смлян черен пипер
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
2 скилидки чесън, смлени
2 ч.ч. бейби спанак
1 ч.ч. готварска сметана
2/3 ч.ч. пилешки бульон
1 лимон, нарязан на кръгчета и наполовина
1/4 ч.ч. тънко нарязан пресен босилек
Начин на приготвяне:
В голяма чиния смесете брашното с част от пармезана, чесъна на прах и лимоновата кора. Подправете обилно със сол и черен пипер и разбъркайте старателно с вилица. Намажете всяка пилешка гърда от всички страни с брашнената смес. Отделете настрана. В голям тиган на средно силен огън загрейте олио мазнината. Добавете пилето и запържете до златисто за около 6 минути. Обърнете и запържете, докато противоположната страна стане златиста за още около 6 минути. Извадете от тигана и оставете настрана.
Намалете котлона до средна степен и добавете мазнина в тигана. Добавете чесъна и запържете за около минута. Добавете спанака и задушете, докато омекне. Прибавете пилешкия бульон, сметаната и останалата 1/2 чаша пармезан и подправете с още сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се комбинират. Добавете резенчета лимон и оставете да къкри, докато леко се сгъсти. Върнете пилето в тигана и оставете да къкри, докато се свари за още 5 до 6 минути.
Когато пилето е готово, отстранете тигана от котлона и гарнирайте с босилек преди сервиране.
0 | 0 |