Пролетна вечеря: Кремообразно пиле с лимон и пармезан

Пролетна вечеря: Кремообразно пиле с лимон и пармезан

Когато става въпрос за вечери през седмицата, точно за това мечтаем. Просто, кремообразно и толкова удовлетворяващо.

Необходими продукти:

3 пилешки гърди без кости без кожа

1/2 ч.ч. универсално брашно

3/4 ч.ч. прясно настърган пармезан

1 ч.л. чесън на прах

Кора от 1/2 лимон

сол

Прясно смлян черен пипер

2 с.л. зехтин

1 с.л. масло

2 скилидки чесън, смлени

2 ч.ч. бейби спанак

1 ч.ч. готварска сметана

2/3 ч.ч. пилешки бульон

1 лимон, нарязан на кръгчета и наполовина

1/4 ч.ч. тънко нарязан пресен босилек

Начин на приготвяне:

В голяма чиния смесете брашното с част от пармезана, чесъна на прах и лимоновата кора. Подправете обилно със сол и черен пипер и разбъркайте старателно с вилица. Намажете всяка пилешка гърда от всички страни с брашнената смес. Отделете настрана. В голям тиган на средно силен огън загрейте олио мазнината. Добавете пилето и запържете до златисто за около 6 минути. Обърнете и запържете, докато противоположната страна стане златиста за още около 6 минути. Извадете от тигана и оставете настрана.

Намалете котлона до средна степен и добавете мазнина в тигана. Добавете чесъна и запържете за около минута. Добавете спанака и задушете, докато омекне. Прибавете пилешкия бульон, сметаната и останалата 1/2 чаша пармезан и подправете с още сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се комбинират. Добавете резенчета лимон и оставете да къкри, докато леко се сгъсти. Върнете пилето в тигана и оставете да къкри, докато се свари за още 5 до 6 минути.

Когато пилето е готово, отстранете тигана от котлона и гарнирайте с босилек преди сервиране.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay