Тези леки и хрупкави пържени тиквички е най-добре да се консумират топли, за максимална хрупкавост. Преди да започнете, прочетете нашите съвети за перфектното пържене:
Осоляването на тиквичките е от решаващо значение. Тиквичките са ПЪЛНИ с влага и най-добре е да премахнете колкото е възможно повече от тази влага, преди да ги пържите.
Поддържайте мазнината гореща. Температурата на мазнината ще падне веднага щом добавите тиквичките. Ако имате термометър, следете внимателно температурата и регулирайте топлината, ако е необходимо. Ако нямате термометър, обърнете внимание на енергичността на мехурчетата - те трябва да са големи и постоянни.
Необходими продукти:
За соса:
1/2 ч. майонеза
4 ч. л. лимонов сок
2 ч. л. лимонова кора, настъргана
2 скилидки чесън
За пържените тиквички:
2 тиквички
сол
2/3 ч. брашно
2 с. л. царевично нишесте
вода
олио
лимонови резени, за сервиране
Начин на приготвяне:
Направете соса: комбинирайте майонезата, лимоновия сок и кората, както и настъргания чесън в средна купа. Разбъркайте добре.
Отрежете краищата на тиквичките, след това ги разрежете наполовина по дължина. Нарежете тиквичките на средно дебели филийки.
Посолете тиквичките и ги оставете тиквичките да престоят около половин час. След това попийте водата с хартиена кърпа.
Разбийте брашното и царевичното нишесте заедно в голяма купа. Напълнете чаша с вода на стайна температура и застелете голяма чиния с кухненска хартия.
Напълнете голяма тенджера с растително масло. Загрейте на средно висока температура.
Междувременно потопете всички филийки тиквички в сместа от брашно, за да се покрият.
Когато олиото се нагрее, запържете тиквичките: потопете за кратко една филийка тиквичка във вода, за да намокрите брашното, като оставите излишната вода да се отцеди. Внимателно добавете към горещото масло, след това повторете с още 3 или 4 филийки, в зависимост от големината на тигана.
Запържете тиквичките до леко златисто и хрупкаво, около 4 минути. Извадете тиквичките от горещото масло с помощта на щипки и ги прехвърлете в чиния, покрита с хартиена кърпа; подправете леко със сол. Повторете с останалите тиквички.
Сервирайте веднага с резенчета лимон и сос.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |