18 идеи за щуро и безгрижно лято

Има няколко неща, които може да правите само през лятото

18 идеи за щуро и безгрижно лято

Лятото е любимият ни сезон, който предразполага към щури приключения и романтична почивка. Цялата година се ниже бавно в очакване на този прекрасен период, а той, от своя страна, приключва преди да сме разбрали, че е започнал.

Приготвили сме ви няколко идеи за летни занимания, които ще повишат още повече настроението ви и дори ще събудят детето у вас. Не отлагайте, а си направете списък с най-добрите хрумвания, с чието изпълнение може да започнете още този уикенд. Всяко от изброените занимания става още по-приятно, ако се изпълни в компанията на любим човек!

1. Карайте колело
Въртете безгрижно педалите, оставете топлия вятър да разроши косата ви, смейте се без причина и ще станете готови да постигнете пълна хармония със света.

2. Отидете на пикник в парка
Вземете в красива кошничка или в удобна чанта любимите си плодове, зеленчуци, истински прибори, цветни салфетки и всякакви домашно приготвени вкусотии. Извикайте своите приятели или семейство, като ги инструктирате да облекат нещо удобно и да си носят по едно одеяло.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

Сега остава само да измислите тихо място с шарена сянка, на което да прекарате деня в сладки приказки и хапване. Гарантираме ви, че дълго време всички ще помнят безгрижния пикник сред природата.

3. Направете си венец от цветя
Помните ли като деца как се радвахте на красивите цветя и си правихте венци от жълтурчета? Възрастта не бива да е пречка за подобни занимания! Поставете си за цел това лято да закичите цветя в косата си - ще се почувствате поне с 20 години по-млади!

4. Дремнете в хамак
Посветете някой летен следобед на дрямката в хамак. Ще се изумите колко успокяоващо действа жуженето на насекомите наоколо и лекото люлеене на "леглото” във въздуха. Ако не ви се спи, което се съмняваме, че е възможно в описаната обстановка, почетете приятна книга. И вече със сигурност ще ви се доспи!

18 идеи за щуро и безгрижно лято

5. Направете си хербарий
Най-добре е цветята и листата за хербарий да се събират в сух период, за да няма по тях роса или дъждовни капки. Идеален за целта е всеки летен следобед. Съхранете красотата на природата, за да й се радвате и през зимата.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

6. Ходете боси по росата
Ако имате къщурка извън града, задължително се възползвайте от възможността да усетите влажната сутрешна трева с босите си крака. Това преживяване ще ви донесе усещане за спокойствие и хармония. А и през останалото време няма къде да се разходите без да се притеснявате, че ще станете жертва на парче стъкло или ръждив пирон.

7. Наберете си горски плодове
Разходете се из някоя сенчеста гора в търсене на боровинки, ягодки и всякакви други ароматни горски плодове. А след това поседнете на някоя слънчева полянка, за да ги изядете. Ето на това му се казва идилия!

18 идеи за щуро и безгрижно лято

8. Отидете на поход
Най-добре е да се отправите на поход с преспиване, но не с предварителна резервация, а с палатка в чантата! Вечерта ще си запалите огън, ще си опечете разни вкусотийки. След това ще се излегнете, вперили поглед в звездите или ще пеете песни до късна доба. Когато се събудите на сутринта, ще се измиете с ледена вода от някой ручей и ще почувствате прилив на неукротима енергия.

9. Излегнете се в... сено
Това е нещо, което може да се направи само на село. В сезона, в който сухите стръкове се събират, може да усетите техния аромат и да се излегнете в някой куп на сянка.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

10. Направете си картофи на жар
Всичко трябва да е по правилата - съберете съчки, запалете огън, изчакайте да се получи жар и заровете картофите в нея. След това ги разрежете и ги намажете с масло, докато са още топли. Добавете и щипка шарена сол за перфектен вкус.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

11. Пуснете хвърчило
Може да се опитате сами да измайсторите хвърчило с подръчни средства, а може и да си купите от някой магазин. Емоциите, които носи успешното му пускане, са безценни!

18 идеи за щуро и безгрижно лято

12. Качете се на виенско колело
В началото ще се изплашите, но след като овладеете страха си, ще се усмихвате неудържимо. Гледката, която се разкрива от върха на виенското колело, ще ви очарова. Ако и преди сте се качвали на същото място, ще се удивите колко много се е променил пейзажът наоколо.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

13. Посрещнете изгрева
Сигурно не изгаряте от желание в един от малкото си почивни дни да станете "с кокошките”. Ако намерите сили да станете някоя сутрин обаче, няма да съжалите, че сте посрещнали изгрева. Това е най-красивият миг от целия ден!

14. Посетете нудистки плаж
Не просто се попечете без дрехи, а се изкъпете така. Ще се заредите с енергия от природата и ще забравите всичките си задръжки.

15. Отидете за риба
Часовете, прекарани в риболов, не са ценни заради улова накрая. Просто това е перфектното време за почивка и размисъл. Време, в което може да оцените мълчанието и тишината.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

16. Пръскайте се!
Може да се сдобиете с водно пистолетче или направо да се въоръжите с градински маркуч. Цялото семейство ще се забавлява, ако организирате подобна война в градината.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

17. Постройте пясъчен замък
Може и да ви се струва доста сложно, но не е невъзможно да си построите огромен пясъчен замък. Заредете се с търпение и не забравяйте слънцезащитния крем! Ако се улисате в строителните дейности, може да изгорите доста неприятно.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

18. Направете си домашно сладко
Едно време бабите ни се подготвяха за зимата с апетитни бурканчета домашно сладко. Вече има доста опростени рецепти и за най-неопитните в кухнята. Направете си домашно сладко, за да усетите вкуса на лятото и през студените дни.

18 идеи за щуро и безгрижно лято

16 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



15
Не е посочен 12.06.2014|17:32
Предложението с хамака наистина е много добро .
14
Не е посочен 12.06.2014|14:44
Благодарим за хубавите предложения .
13
Не е посочен 12.06.2014|09:02
Интересни идеи и предложения.
12
Не е посочен 11.06.2014|17:31
Важното е да се прекарва повече време навън, та нали това е чара на този сезон.
11
Не е посочен 11.06.2014|16:36
Страхотни идеи как да избягаме от рутината!
10
Не е посочен 11.06.2014|14:56
Много неща могат да се правят, знам как да се забавлявам, само ми трябват пари и свободно време .
9
Не е посочен 11.06.2014|14:46
мерсаж за идейките
8
Не е посочен 11.06.2014|14:44
Половината идеи ги правя, но на виенско колело не се качвам :)
7
Не е посочен 11.06.2014|11:42
Добри предложения, съгласен съм с повечето :)
6
Не е посочен 11.06.2014|10:21
Браво, страхотни идеи са всичките!
5
Не е посочен 10.06.2014|21:01
Всички идеи ги одобрявам.
4
Не е посочен 10.06.2014|16:57
Прекрасни съвети за хора, които живеят в града, а за един селски човек повечето от тези неща са си ежедневие - хамака, сеното, сладкото, пръскането с вода, печените картофи, колелото... ;) Пробвайте и камамбер на жар с франзелка. ;)
3
Не е посочен 10.06.2014|16:55
Все хубави идеи давате;) Лятото и денят е по-дълъг така, че винаги можем след работа да направим някое от тези неща, а задължително ще летуваме на палатки тази година;) Плануваме каране на каяци скоро:)
2
Не е посочен 10.06.2014|16:51
Излегнете се в сено и си намерете змия, така се получава.
1
Не е посочен 10.06.2014|16:44
Супер,много ми се ходи ма пикник.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay