7 съвета за спокойна нощ, преди пътуване

Ето как да се отпуснете

7 съвета за спокойна нощ, преди пътуване

Има много хора, които са неспокойни преди пътуване и понякога е трудно да се справят с безпокойството. Днес ще ви представим списък с неща, които можете да правите вечера преди пътуване, за да се отпуснете и да понесете всичко по-леко. Всички тези неща са доста лесни и всички те работят, независимо кое време от деня:

1. Отидете да потичате

Тренировката ще ви помогне по няколко начина. Първо, ще ви измори, така че ще можете да заспите по-лесно. Разбира се, може и да ви зареди с енергия и да направи заспиването невъзможно, но би трябвало вие да познавате организма си и да знаете как ще му повлияе. Второ, в тялото ви ще се освободи ендорфин, което ще ви помогне да се справите със стреса.

2. Медитирайте

Може да не харесвате много спорта, така че медитацията е друга опция, която има подобни ефекти. Отделете малко време, за да изключите ума си за външния свят. Фокусирайте се върху дишането и мислете за нещата, които ви притесняват, за да успеете да се освободите от тях.

3. Потърсете лавандула

Лавандулата и лавандуловото масло са чудесни за справяне с безпокойството, защото това е успокояваща билка. Или открийте някакъв лавандулов чай или малко пресна лавандула или дори лавандулово етерично масло. Просто го вдишвайте и ще почувствате как ви успокоява.

4. Проверете 2 пъти куфара си

Винаги проверката на багажа действа успокояващо, защото спирате да мислите поне за едно от нещата- дали не сте забравили нещо.

5. Пийте чай

Особено чаят от лайка успокоява нервите и помага да се отпуснете, ако се чувствате неспокойни за предстоящото пътуване.

6. Вземете си гореща вана

Няма по-добър начин да се отпуснете от уютна, топла вана с ароматни мехурчета. Сложете любимата си пяна за вана, пуснете си релаксираща музика и се отпуснете.

7. Наспете се добре

Оставете си достатъчно време за сън в нощта преди пътуване. Ако се налага да тръгнете рано сутринта, легнете си по-рано на предната вечер. Важно е да се наспите добре, за да бъдете поне малко по-спокойни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay