Велико Търново е домакин на българската култура

Следващата седмица бъдете във Велико Търново

Велико Търново е домакин на българската култура

Велико Търново ще бъде домакин на 8-то Международно туристическо изложение "Културен туризъм", съобщиха от Община Велико Търново.

 

Изложението ще се проведе от 13 до 16 април в изложбените зали на "Рафаел Михайлов”.

 

Проявата се организира от Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов” със съдействието на Община Велико Търново, Асоциация на Българските туроператори и Туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

 

На форума ще бъдат представени културни събития, музеи, културно-исторически паметници, археологически находки, фолклор, традиции и занаяти от различни региони на България.

 

Участниците в международното туристическо изложение Културен туризъм 2011 ще имат възможността да се включат в няколко инициативи:

 

- Туристическо изложение, което дава възможност на общини, фирми, информационни центрове, неправителствени организации и  културни институти  да представят своите идеи за развитие на културния туризъм в техния регион.

 

- Дискусионна програма, на която ще бъдат обсъдени актуалните проблеми на културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране.

 

- Фестивал за филми, популяризиращи българското културно-историческо наследство и туризма под мотото "На източния бряг на Европа”.

 

- Уъркшопове: "Рекламата – начин на живот", "Симбиозата между радиото и телевизията при представяне на туристическа дестинация" и "Концептуализация на културния продукт – как да продаваме дестинация чрез култура".

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay