Най-високият ресторант в света отвори врати в Дубай

“Atmosphere” -вечеря на върха на света

Най-високият ресторант в света отвори врати в Дубай

Гладни сте, не ви е страх от високо и имате доста излишни пари за харчене...

 

Това са трите условия, които са необходими, за да имате възможността да си устроите пир на върха на светa.

 

Мястото се нарича ресторант "Atmosphere” и се намира на 122-я етаж на най-високата сграда в света, а именно Бурж Халифа в прекрасния Дубай.

 

Минимумът, с който ще бъде таксуван всеки посетител, който иска да закусва, обядва или вечеря в "Atmosphere”” ще е в размер на 122 долара, предаде Arabian Business.

 

Ресторантът се намира на височина 411 метра и предлага изключителна гледка над цял Дубай. Всеки обаче, който иска да се наслади на красотите, предлагани от птичия поглед, ще трябва да бръкне по-надълбоко в джоба си.

 

Онези, които искат да резервират място в ресторанта, ще трябва да платят за това удоволствие 176,9 долара на човек, а ако искате просто да пиете следобеден чай, без да хапвате, влизането в ресторанта ще ви струва 100 долара.

 

За поръчка също има минимална цена на консумацията. За напитки и дребни хапки гостите трябва да похарчат минимум по 54,45 долара на човек.

 

По думите на Марк Дарден, главен изпълнителен директор на Emaar Hospitality Group и Emaar Hotels & Resorts, ресторантът, чиито стени са изцяло от стъкло, е вдигнал доста високо летвата за останалите в бранша.

 

"Според мен с това ще бъдат поставени нови стандарти не само в емирството, но и в света на този бизнес като цяло", казва Дарден.

 

Високите цени изглежда не са в състояние да спрат гостите. Ресторантът е изцяло резервиран в първите два дни от отварянето си, а според Марк Дарден това ще продължи и в бъдеще.

 

"Разполагаме с 80 места, което всъщност ни прави не чак толкова голям ресторант, и още 120 на бара. Площта на заведението е 1 030 кв. м. и води с близо 92 метра останалия под номер две в класацията "най-висок ресторант в света" - намиращия се в Торонто Тауър ресторант 360.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay