Най-странните музеи в света

Изкуството на тоалетната

За някои пътешественици, когато си представят музей - виждат претъпкани, претенциозни галерии със строга охрана, която е там за да усмирява тълпата. Съвсем не е така обаче, в някои изчанчени музеи, които доказват, че винаги ще се намери по нещо за всекиго – изложби честващи необичайни предмети, включително – секс, шпиони, НЛО и дори тоалетни.

 

Приветствайте странността в тези 10 най-необичайни музеи по целия свят.

 

Музей за НЛО и проучвателен център
Розуел, Ню Мексико: ако наистина "истината е някъде там", музеят за НЛО в Розуел има ресурси, за да подкрепи този аргумент. Както вярващи, така и скептици могат да нахлуят във великия дебат в този музей, който съдържа сувенири от страстно обсъжданата катастрофа на летяща чиния в Розуел през 1947 година, както и покрити от правителството документи и информация, които касаят странния феномен.

 

Секс Музей
Амстердам, Холандия: докато сексуалните изложби в Амстердам са подходящи само за зряла публика, творбите в най-стария секс музей са по-културни, отколкото нецензурирани. В град известен със своята улица с Червени фенери и живи секс представления, този музей е пълен с картини, снимки, скулптури и други сувенири, които почитат историята на секса през годините.

 

Международен Шпионски музей
Вашингтон, САЩ: този музей е единственият в света, посветен единствено и само на шпионаж. Научете триковете и номерата на шпиони – исторически и измислени, с много практически и интерактивни изложения, които се харесват на почитателите на историята, фанатици за съоръженията в бранша, както и деца от всички възрасти.

 

Музей на лошото изкуство
Масачузетс: нещо, което е започнало в мазе в частен дом в Бостън, сега е изложба от близо 500 парчета от най-хубавото грозно изкуство по света. Колекцията, която е "прекалено лоша, за да бъде игнорирана" вече може да бъде намерена онлайн с виртуална галерия и 3 постоянни локации в Бруклинска телевизия, Общински театър Дедхам и Театър Съмървил. Ако и вие имате стари, вехти и грозни отпадъци в мазето – Музеят на лошото изкуство с удоволствие ще ги приеме.

 

Музей на бонбони Пез (Pez) в Бърлингейм
Бърлингейм, Калифорния: не е задължително да обичате сладко, за да се насладите на странната, но качествена колекция от кутийки за бонбони Пез. Ако решите да го посетите, задължително се снимайте с най-голямата кутийка в света – снежен човек - висок 2 метра и 50 сантиметра – около 20 пъти по-голям от обикновената кутийка за бонбони Пез.

 

Международен музей на тоалетните в Сулаб
Ню Делхи, Индия: изложбата разглежда историческата еволюция на тоалетната и наблюдава разновидностите ѝ по цял свят.

 

Световен музей на цирка
Барабу, Уисконсин: дом на изпълнението на цирковото изкуство, започнал като интернет сайт. Музеят разказва историята на цирка и влиянието му върху американската култура, с изложби на стари циркови реклами, артефакти, банери и костюми.

 

Музеят на боклука
Статфорд, Кънектикът: много музеи имат реплики на динозаври, но музея на Боклука има Боклуко-завър, който е екстра специален динозавър направен от тонове боклук – изчисленото количество е равно на боклука, който един човек генерира всяка година. Посетителите могат да натрупат много впечатления от боклука в Кънектикът, само разхождайки се сред огромните купчини и разглеждайки процеса на рециклиране от начало до край.

 

Зала на славата
Финикс, Аризона: залата на славата във Финикс почита благородната история на пожарникарството в 6 галерии и дузина реставрирани камиона от далечната 1920 година, както и единствената галерия в страната посветена на огнеборството в пустинята.

 

Музей на паразитология в Мегуро
Токио, Япония: музеят по паразитология кореспондира с много тесен кръг публика – хора с фанатичен интерес към науката, които са жадни за повече знания относно паразитите. Този изследователски център е единственият в света, който кани посетителите си да разгледат изложба на паразити и техния цикъл на живот с над 300 истински образци на показ.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay