Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Когато британски журналист посетил Дубай за пресконференция, той отседнал в луксозния хотел Бурдж ал-Араб. В края на престоя си той осъзнал, че пребиваването му не заслужава 5-звездната оценка - заслужава много повече. Той оценил Бурдж ал-Араб като 7-звезден хотел и други рецензенти се съгласили. Интересното е, че самият хотел се опитал да се отрече от специалния рейтинг. 

Престоят в този хотел е изключително скъп, затова ще ви споделим интересни факти за хотела, за да го "посетите" мислено:

1. Изграден е на изкуствен остров

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Частният мост свързва Бурдж ал-Араб със сушата, до която имат достъп само служителите на хотела и гостите. Самата сграда е висока повече от 300 м (което е дори по-високо от Айфеловата кула) и се състои от 56 етажа. 230 бетонни колони поддържат цялата конструкция, която се простира на 40 метра под морското равнище, за да поддържа изкуствения остров на повърхността. 

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Самата сграда има формата на корабно платно. Но освен естетически причини, тя е проектирана така, че сянката да не пречи на посетителите на плажа отдолу. Всеки детайл е помислен много добре. 

2. Трансферът до хотела е или с кола, или с частен хеликоптер

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Бурдж ал-Араб ви осигурява 2 вида транспорт до хотела. Ако сте избрали превоз, ще ви срещнат на летището с бял Rolls Royce, с личен шофьор. Всъщност Бурдж ал-Араб е единственият хотел със собствен парк от автомобили Rolls Royce. В противен случай можете да изберете частния хеликоптер, който ще ви закара до специалната хеликоптерна площадка, разположена на покрива на хотела.

3. Всичко е направено от злато и мрамор

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Подът и стените на хотела са изработени от специален мрамор Statuario - същия тип мрамор, който Микеланджело използва, за да създаде своята статуя на Давид. Всичко вътре е или направено от 24-каратово злато, или е инкрустирано с него, включително декорациите, мебелите и телевизорите - дори огледалото и  рамките са украсени със злато. Освен това в един от ресторантите се помещава най-големият кристален таван на Сваровски, който представлява Млечния път.

4. Апартаментите са масивни

Бурдж ал-Араб разполага с общо 202 стаи, всяка с по 2 етажа, а някои от тях осигуряват панорамна гледка към острова и морето. Най-малкият апартамент е с размер на къща с 4 спални с площ от 170 квадратни метра, докато огромният Royal Suite покрива целия етаж и се обслужва от собствени асансьори. Някои апартаменти дори ви предлагат частни кина, 2 бара и огромни библиотеки!

5. Имате личен иконом

След като приключите с чекирането, Бурдж ал-Араб ви предоставя иконом. Икономът ви отвежда до вашия апартамент и ви развежда наоколо. Ако искате, икономът ще разопакова нещата ви, след като пристигнете, и ще ги опакова отново, когато сте на път да тръгнете.

Съотношението на персонала на Бурдж ал-Араб към гостите е 6:1, така че никога няма да останете без надзор. Има иконом, който да ви достави слънчеви очила. Има и иконом за домашни любимци, който ще се грижи за вашия космат приятел, докато се охлаждате в басейна или в спа центъра.

6. Интериорът е богат и красив

Описването на апартаментите като "пищни" и "богати" би било подценяване. Интериорът е вдъхновен от културата на Дубай и е пищен и колоритен. Над коридора виси златен полилей, а леглата с големи размери са покрити с най-качествените египетски памучни чаршафи. Всичко е придружено от изработени по поръчка килими от Южна Африка и Индия и местно издълбани дървени врати.

Банята е украсена с красиви мозайки и картини, с огромно джакузи. Има също частен салон за хранене и офис, ако трябва да работите - оборудван с Macbook или позлатен iPad, разбира се.

7. Стаите са оборудвани с най-новите технологии

Тук магията се случва с едно натискане на бутон. Леглото се завърта в предпочитаната от вас позиция и можете да използвате дистанционното, за да изкарате скритите телевизионни екрани от бюрата и стените. Дистанционното също така контролира вратите, завесите и затъмняващите щори и ви помага да общувате с иконом, ако имате нужда от нещо.

8. Никога не трябва да се притеснявате за свободното си време

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Наред с други неща, услугите на хотела включват множество басейни, както отвътре, така и отвън, 9 ресторанта и бара, аквапарк, известният спа Talise с обширна гледка към океана и частен плаж за гостите на хотела. Можете също така да поискате романтична вечер в басейна за двама: персоналът на хотела ще организира за вас свещи и розови листенца.

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

9. Ресторантът сервира морски дарове точно от водата

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Бурдж ал-Араб е домакин на подводен ресторант, наречен Al Mahara, което в превод означава "черупка от стриди". Входът на ресторанта представлява златист коридор, наподобяващ подводница. В центъра седи гигантски аквариум, пълен с цветни корали и екзотични риби, включително акула. Просто си представете как се наслаждавате на вечерята си, докато акула небрежно плува около вас.

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Аквариумът често служи като място за предложения за брак: водолаз се появява в резервоара близо до вашата маса със знак, докато ядете.

10. Спалното бельо е направено от най-фините и редки материали

За перфектен нощен сън, спалното бельо във всяка стая е направено от най-редките пухени завивки в света. Перата са подбрани ръчно от изоставените гнезда в Исландия. Патицата майка изтръгва най-меките пера от гърдите си, за да инкрустира гнездото и да запази яйцата топли. Годишно е разрешено да се събират само 2 400 кг.

И ако искате да бъдете допълнително придирчиви към спалното си бельо, хотелът ви предлага 17 разновидности възглавници по поръчка, от които да избирате.

11. Всяка стая се предлага с колекция от парфюми

Знаете ли тези еднократни комплекти за душ, които обикновено намирате в обикновените хотели? Шампоан и душ гел с малък размер, плюс паста за зъби, ако имате късмет. Е, забравете за това. Комплект от тоалетни принадлежности на Hermès от 14 части се предлага като стандарт във всеки апартамент, за да можете да се поглезите със стил. И дори можете да ги вземете със себе си у дома.

Бонус: Хотелът разполага с клиника за костенурки

Характеристики на единствения в света 7-звезден хотел

Бурдж ал-Араб е дом на специална болница за костенурки, проект за помощ и рехабилитация на болни и ранени морски костенурки. От старта си програмата е пуснала в морето повече от 1600 спасени морски костенурки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay