Разходка за здраве по "Алеята на здравето"

"Алея на здравето" в НДК

Грижа за хората, практичност и полезност.

Това е основният принцип на изложението "Алея на здравето", което отвори врати вчера, 16 март, и ще продължи до 20 март в НДК.

 

Форумът е ориентиран към представяне на новостите и тенденциите в сферата на лекарствените, медицинските и фитотерапевтични средства, услуги и ноу-хау. Тази година участие в него са заявили над 80 български и чуждестранни фирми. 

 

През годините изложението се превърна във водещото събитие в областта на здравето, красотата и превенцията от различни заболявания. Обществен форум, който провокира да се говори по нов начин за естествените форми за защита здравето на българската нация.

 

Сега 20-тото издание на "Алея на здравето" дава възможност на посетителите да участват в различни социални кампании и активности и така да подобрят здравната си култура и профилактика.

 

В програмата са включени:

  • Безплатни консултации по здравни проблеми от специалисти на следните теми: наднормено тегло, здравословно хранене, методи за отказване от тютюнопушенето, остеопороза, белодробни проблеми и болести.

  • Зона за забавление - Гейм турнир "Играй с Маскюлан", с цел повишаване на сексуалната култура. Всеки играч ще бъде поощряван с награда, а победителят ще спечели уикенд за двама в Банско.

  • Замервания на здравни параметри

  • Кампания за определяне на личния риск от остеопороза по инициатива на Асоциация "Жени без остеопороза"

  • Функционално измерване на биологичната възраст – щанд на Фондация "Грижа за здравето"

  • Замервания на въглероден оксид в издишан въздух и представяне на различни методи, средства и практики за отказване от тютюнопушенето

  • Проблеми свързани с наднорменото тегло и затлъстяването

 

Интересът на жените, които вече посетиха "Алея на здравето" очаквано бе фокусиран върху безплатните замервания на параметри, касаещи общ процент мазнини, вътрешни мазнини, общ процент вода, мускулна маса, базов метаболизъм, метаболитна възраст, индекс на тялото, костна маса. Към измерването е включена и безплатна консултация с цел корекция на проблемни показатели, която се извършва на щанда на Мирта Медику.

 

Любопитно е също и представянето на общоевропейския проект "DIOGenes" - мащабна програма за идентифициране, изучаване и прилагане в хранителната промишленост на различни диетични режими, които подпомагат борбата с пандемията на нашето време - затлъстяването. 

 

В рамките на "Алея на здравето" всички продукти са на промоционални цени, а организаторите обещават и други приятни изненади за посетителите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay