Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

Разберете повече за Анжела Недялкова, която играе Шели в "Българска рапсодия"

Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

"Българска рапсодия" е филмът, предложен от страна на Националния съвет за кино, който ще се бори да попадне сред номинациите за "Оскар" в категория "Чуждоезична лента". Лентата на режисьора Иван Ничев изпраща зрителите на пътешествие до близкото минало. Годината е 1943, а страната ни се готви да депортира евреите в концентрационни лагери по заповед на хитлеристите. 

"Това е историята на мечтателката Шели от Кавала и две момчета, лудо влюбени в нея: художникът Мони и Жожо, музикант от еврейския квартал в София. Шели трябва да премине през софийската гара с ешалон депортирани евреи от Егейска Македония и Северна Гърция, споделяйки съдбата на 11 682 свои сънародници. Мони се опитва да я следва, но влакът вече е потеглил към дунавско пристанище, оттам към Виена и лагерите на смъртта."

Можете да гледате предпремиерната прожекция на филма от 19-25 септември 2014 в "Euro Cinema". Кината в цялата страна пък ще дават "Българска рапсодия" от 24 октомври 2014 година.

Ние се срещнахме с дамата в главната роля - Анжела Недялкова, чието име сигурно ви е познато най-малкото заради участието й в "Аве". Вижте какво сподели чаровната актриса с Jenite.bg.


Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

Разкажи ни малко повече за ролята си в "Българска рапсодия” . Коя сцена представляваше най-голямо предизвикателство за теб?
Шели е едно невероятно, живо момиче, което е на очарователната граница - момиче-жена. Тя преоткрива нови възможности у себе си и експериментира с тях. Има въображение, има по нещо и от Пипи Дългото Чорапче в нея… Единствената наистина трудна сцена за мен бе тази, в която се събличам и влизам във водата. Не можех да плувам - имах фобия от вода. В минало време, понеже вече имам голям прогрес в това отношение.

Преди снимала ли си се гола? Какво ти помогна да превъзмогнеш притеснението си от екипа, ако изобщо си изпитвала такова?
Снимала съм се - в "Аве”. Екипът беше максимално ограничен, а и имах по-големи притеснения тогава - запознах ви с тях в отговора ми на първия въпрос. В крайна сметка това е работа и тези неща се изясняват предварително, подхожда се професионално, така че няма място за притеснение.

Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

Докато в "Източни пиеси” и "Аве” действието се развива в близкото минало, в "Българска рапсодия” сюжетът ни връща петдесетина години назад. Беше ли ти трудно да изиграеш момиче от средата на миналия век? Какво ти помогна да опознаеш по-добре героинята си?
Не, не ми беше. Това, през което минава тя, е съвсем естествен процес за всяко младо момиче, независимо през кой век се случва. Именно това е една от идеите на Иван Ничев, заложени в тази история - че няма значение религията, която изповядваме, нито времето, в което живеем.. ние всички сме хора и има едни основни неща, които ни свързват и ни правят… едно.

Случвало ли ти се е да откажеш роля? А защо?
Да, разбира се. Защото не ми допада посланието й - за мен е важно какво казвам или давам на зрителя и с какво ще ме свързва той.

Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

Кой е любимият ти български филм сред заглавията от последните 10 години?
"Баклава” и "Цветът на хамелеона”.

А на всички времена?
Повечето стари български филми като "Войната на таралежите”, "Топло”, "Куче в чекмедже”, "Дами канят”… - толкова са много тези, които обичам! Също така и поредицата "Улицата”!

Има ли актриса, която те е вдъхновила да изградиш себе си като такава?
Не. А и не смятам, че съм се изградила напълно като такава - това е все едно да строиш къща и една седмица, след като си поставил основите, да кажеш, че си я построил вече.

Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

Едно нещо, което зрителите със сигурност не знаят за Анжела Недялкова?
От време на време, като имам финансова възможност, правя неща като това: купувам всичките цветя на някоя баба, хем, за да да не стои на дъжда до късно, хем, за да зарадвам непознати хора с тях... Получава се!

Какви роли обичаш да играеш?
Досега съм играла себе си, така че не мога да отговоря на този въпрос. Мога да кажа какви бих опитала - в екшън филм с много каскади и също така ми се иска да изиграя френскоговорящ персонаж.

Как и къде си представяш идеалния дом?
Ще го опиша със следните думи: любов, чистота, уют, доверие, светлина, пространство, гостоприемност, сила, щастие, спокойствие.

Какво те дразни в настоящето? Какво си мечтаеш да се промени в България?
Мечтая си начина на мислене у хората да се промени и забелязвам, че се случва лека-полека. Малко сме свикнали другите да са ни виновни без да си даваме реална сметка, че всъщност всичко зависи от нас самите.

Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

Имаш ли си някакъв ритуал, който изпълняваш преди да влезеш в роля?
Не, нямам. Просто се старая да съм себе си, защото само тогава стоя естествено на екрана. В киното е от изключително значение да си напълно естествен, за да може зрителят да ти повярва, да го въвлечеш в историята.

Какви дрехи предпочиташ да носиш в ежедневието си?
Ежедневието ми е доста разнообразно, така че много зависи от това какви предизвикателства ме очакват за деня. Най-често гледам да обличам удобни, един вид универсални дрехи. Такива, които стават за работна среща, за каране на колело (основното ми превозно средство), за каране на мотор, за виждане с приятели…

Гледам да имам и такива дрехи, които просто да облека без да се поглеждам в огледалото, когато бързам, защото знам, че са подходящи. Гардеробът ми е разнообразен - имам дрехи за всякакви поводи. Като цяло се интересувам от мода, но не само от наложената - готвя своя скромна колекция. Обичам да се чувствам добре в дрехите си, каквито и да са те, и разбира се, да са добре съчетани - гледам всеки детайл.

Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

Как поддържаш косата си? А кожата на лицето си? Издай ни любимия си ритуал за красота.
Косата, както и всичко останало, поддържам като пия достатъчно вода, старая се въпреки всичко да имам силен дух и здравословен позитивизъм основно. Относно продуктите - просто ги сменям на всеки три седмици. Както с храната, така и тук е добре да има разнообразие, съобразено с нуждите на кожата и косата. Най-добрата рецепта е да се обичаме истински и да се приемаме такива, каквито сме. И СПОРТ!

Можеш ли да готвиш? Коя е любимата ти рецепта?
Мога и е голямо удоволствие. Смея да твърдя, че съм наследила чудесни кулинарни умения от майка ми. Обожавам десертите, затова бих казала, че любимите ми рецепти са френски - като например ябълков тарт с маслено тесто, ябълки, кафява захар, канела и малко лимонов сок, ммм… хрупкава коричка, топящо се тесто, сочна плънка - истински рай за сетивата! Както и френски кроасани с масло - не издържам дълго без тях.

Рапсодия за прекрасната Анжела Недялкова

Може да прочетете и какво е споделил Стефан Попов-Чефо (в ролята на Жожо) пред Div.bg. За още интересни интервюта с актуални личности от света на киното станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

10 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay