Кускусът често се забравя и честно казано, не знаем защо. Прави се много по-лесно от повечето зърнени храни или тестени изделия и е супер вкусен.
Днес ще ви предложим рецепта за кус-кус с лимон и билки:
Необходими продукти:
1 ч. кус-кус
1 1/2 ч. пилешки бульон
2 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. магданоз
сол
черен пипер
щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Изплакнете кускуса със студена вода.
В средна тенджера на умерен огън оставете бульона да заври. Добавете кускуса, след това покрийте с капак и свалете от огъня. Оставете да престои 10 минути, след което разбъркайте с вилица.
Добавете зехтина, лимоновия сок и магданоза. Подправете със сол, черен пипер и щипка червен пипер.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |