Рецепта за пълнена пуйка за Коледа

Рецепта за пълнена пуйка за Коледа

Коледните трапези са много разнообразни. В някои семейства се яде свинско, в други винаги има капама за Коледа, а пък има и хора, които пълнят пуйка за празника. Ако тази година сте решили да изберете пуйката, ще ви предложим една рецепта за супер вкусна пълнена пуйка за празника. 

Необходими продукти:

1 пуйка, изчистена и измита, запазете дреболиите 

125 грама масло

200 грама ориз

1 глава лук

сол

черен пипер

шипка канела

70 грама стафиди

Начина на приготвяне:

Посолете пуйката хубаво отвътре и отвън. 

Измийте добре дреболиите и ги сварете в подсолена вода. След това ги нарежете на ситно.

Запържете лука в няколко лъжици масло за няколко минути. След това добавете ориза и изчакайте да стане прозрачен. 

Добавете чаша и половина от водата, в която сте варили дреболиите.

Когато оризът поеме водата, добавете дреболиите, стафидите, канелата и подправете със сол и черен пипер. 

Напълнете пуйката с плънката и я зашийте.

Сложете пуйката в намазнена тавичка и добавете 1 чаша от бульона. 

Печете на 150-170 градуса, като поливате пуйката от време на време, за да остане сочна.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay