Въпреки че не е традиционно за България, браунито е прекрасен десерт, който е лесен за изпълнение и е подходящ и за сутрешното кафе в събота и за десерт, когато имате гости.
С наближаването на великденските празници, всеки от нас се нуждае от едно рамо с идеи, с какво да зарадва този път близките и приятелите си... освен с агнешко, разбира се.
Ето и една интересна и много вкусна рецепта за брауни, която традиционно е еврейска и се прави по време на Пасха.
Необходими продукти
5 яйца
2 и 1/2 захар
1 и 1/4 олио
3/4 чаша сода хляб
1 чаша орехи
1 и 1/4 брашно (ако знаете някъде еврейски магазин, най-добре потърсете типично Matzo брашно)
3/4 чаша какао на прах
Начин на приготвяне
Затоплете предварително фурната на 350 градуса. Разбийте яйцата и захарта, докато не стане на мека пяна. Прибавете олиото, какаото и брашното. Разбъркайте добре. Прибавете орехите (при желание). Излейте течността в тавичка и печете около 40 минути. Внимавайте да не ги препечете
Оставете ги да изстинат и ако желаете ги поръсете с пудра захар или бита сметана.
7 | 3 |