На кого могат да му омръзнат сладкишите? Не и на нас! Ако се присъединявате към групата на любителите на захарните изкушения, заедно със сп. Меню ви предлагаме да опитате едно неустоимо такова - пудинг, който изобилства от полезни и вкусни съставки!
Необходими продукти за 8 порции:
200 г фини овесени ядки
400 мл прясно мляко
4 с. л. захар
1 кг ябълки, обелени и настъргани на едро ренде
3 яйца
30 г масло
½ ч. л. бакпулвер
1 с. л. галета за поръсване на формата
1 ч. л. масло за формата
Начин на приготвяне:
1. Овесените ядки се заливат с топлото мляко и престояват 10-15 мин.
2. Яйцата се разбиват със захарта, към тях се прибавят овесените ядки и настърганите ябълки, размесени със сока от лимона и настърганата му кора и бакпулвера.
3. Сместа се слага в намазана с масло, поръсена с галета форма за кекс или малки формички. Отгоре се слагат парченца масло. Пече се на 180° С около 20 мин.
19 | 0 |