Средиземноморско кулинарно изкушение: Буябес

18.05.2012 | 10:02 по статията работи: Станислава Добрева
Събрала аромати и цветове от френското Средиземноморие, най-популярната супа от този край е истинска икона за кулинарията на Прованс. Необходими продукти за 4 порции:1,5 кг смесена риба (напр. барбун, светипетрова риба, морски костур, скорпид и...

Знаете ли какво е Писаладиер?

17.05.2012 | 12:19 по статията работи: Станислава Добрева
Pissaladière е провансалската версия на пицата и само в изключително редки случаи се приготвя с домати. Освен това се отличава от италианската класика и заради по-дебелото тесто.Необходими продукти за 6 порции:за тестото:400 г брашно15 г мая...

Магията на Прованс

15.05.2012 | 11:02 по статията работи: Йорданка Райкова
Залята от слънце през по-голямата част на годината, потопена в ароматите на диворастящи билки, допираща лазурните води на Средиземно море, френската област Прованс олицетворява най-точно израза "живот като на Бог". Ако планирате да прекарате...

На кого е кашкавалът?

24.04.2012 | 10:18 по статията работи: Ясен Бориславов
Jenite.bg и списание "Меню" с удоволствие ви канят да участвате в новата им съвместестна игра "Вкус (на) загадка".От 9 април 2012 в продължение на един месец всяка седмица в края на интересните и полезни кулинарни статии от авторите...

Сонгкран в Тайланд

17.04.2012 | 10:26 по статията работи: Людмил Хайдутов
Jenite.bg и списание "Меню" с удоволствие ви канят да участвате в новата им съвместестна игра "Вкус (на) загадка".От 9 април 2012 в продължение на един месец всяка седмица в края на интересните и полезни кулинарни статии от авторите на...

Салатено зелено

10.04.2012 | 10:16 по статията работи: Даниел Любомиров
Jenite.bg и списание "Меню" с удоволствие ви канят да участвате в новата им съвместестна игра "Вкус (на) загадка".От 9 април 2012 в продължение на един месец всяка седмица в края на интересните и полезни кулинарни статии от авторите на...

Вкус (на) загадка

06.04.2012 | 15:03 по статията работи: Марина Янева
1.Същност на инциативатаИграта "Вкус (на) загадка" се провежда в сайта Jenite.bg, където, в продължение на 1 месец – от 9 април до 9 май включително, потребителите ще трябва да отговарят на 1 въпрос седмично, скрит в статия, публикувана всеки...

Салата с авокадо, моцарела и ягоди

26.07.2011 | 13:09 по статията работи: Цвете Тюлева
Многобройните фенове на авокадото всеки ден измислят нови комбинации, които да подчертаят превъзходния вкус на един от най-полезните плодове на планетата. Някои народи го консумират със захар, други предпочитат да го съчетават със сирена и...

Панирани миди със сос от крема сирене

25.07.2011 | 15:40 по статията работи: Цвете Тюлева
Макар името им да звучи малко стряскащо, те са изключително полезни и още повече - най-вкусни сред всички видове миди, и от сп. Меню ни уверяват, че си струва да внесете малко екзотика във всекидневието си, като приготвите тази лесна за изпълнение...

Море в черупка

22.07.2011 | 14:45 по статията работи: Людмил Хайдутов
Знаем колко обичате лятото, а с него на дневен ред идват и безброй много морски вкусотии. Кулинарите от cп. Меню споделят защо е добре често да хапваме миди и как да ги приготвяме възможно най-лесно и вкусно.Антропологическият постулат, че...

Футомаки със зеленчуци

02.07.2011 | 12:26 по статията работи: Цвете Тюлева
Тази рецепта за суши, както и още много други, може да намерите в новата книга на издателство Gourmet "Суши" от кулинарната поредица "За модерни хора". А за още и различни вдъхновения - разгледайте сайта на сп. Меню. Необходими...

Суши с босилек

30.06.2011 | 12:22 по статията работи: Цвете Тюлева
Способността на ястията да се преобразяват е едно от условията те да се сдобият със световна популярност. Нашите приятели от сп. Меню знаят, че сушито е изключителен пример за това, особено тази италианска вариация с босилек, сушени домати и...

Панакота със сос от рози

23.06.2011 | 12:40 по статията работи: Jenite.bg
Изключително фин и изискан десерт, който със сигурност ще достави наслада Изключително фин и изискан десерт, който със сигурност ще достави наслада на всичките ви сетива. Плътният сметанов вкус се съчетава превъзходно с нежния аромат на рози, за да...

Салата с риба тон, мушкато и маргаритки

21.06.2011 | 13:17 по статията работи: Цвете Тюлева
Вероятно сте опитвали не една и две салати с риба тон, но надали досега сте попадали на подобно съчетание, още повече че в случая става въпрос за великолепно филе, а не за консервирана риба. От сп. Меню ни уверяват: мушкатото придава леко кисел...

Букет в супата

20.06.2011 | 13:04 по статията работи: Jenite.bg
След зимата, която винаги изглежда някак по-дълга, отколкото е нужно, земята ни поднася цял нов свят от аромати и ярки цветове, с които сякаш се извинява за студените и безцветни дни. Дърветата се раззеленяват и скоро навсякъде около нас се...

Солени орехови палачинки с кълнове

29.05.2011 | 11:22 по статията работи: Цвете Тюлева
Идва лятото, а с него и партитата на открито - повод за вкусна и изненадваща среща с приятели. Списание Меню препоръчва тези апетитни хапки, увенчани с невероятната комбинация от орехи и синьо сирене. Истинска наслада за любителите на палачинките в...

Фалшиви спагети на фурна

28.05.2011 | 11:19 по статията работи: Цвете Тюлева
Изпитано и одобрено от сп. Меню, това е едно много ефектно ястие, което със сигурност ще ви изненада със сполучливото съчетание от вкусове. Освен апетитно, то е и диетично и напълно подходящо за настоящия сезон.Необходими продукти за 4 порции: 4 ч....

Плодови шишчета с шоколадово фондю

27.05.2011 | 12:30 по статията работи: Цвете Тюлева
Щастливата възможност да се радваме на изобилие от летни и екзотични плодове е в основата на тази рецепта на сп. Меню, в която пъстроцветните дарове на земята са обогатени с хрупкав карамел и нежен шоколадов сос. Необходими продукти за 4...

Зареждаща супа с кълнове

26.05.2011 | 12:21 по статията работи: Цвете Тюлева
Вчера ви разкрихме всички тайни на кълновете и се надяваме заедно с познавачите от сп. Меню да сме успели да ви убедим, че не са за пренебрегване. Днес ви предлагаме да опитате една вкусна вариация на тема зеленчукова супа, която ще ви даде...

Философия на кълновете

25.05.2011 | 15:29 по статията работи: Людмил Хайдутов
Винаги сте знаели, че кълновете са много полезни, но всъщност кое е онова, което ги прави незаменими? Нашите пътеводители в кулинарния свят и съветници по здравето сп. Меню дават яснота по случая с покълващите култури и техните мега полезни нови...

За всеки вкус - и цвят!

17.05.2011 | 15:29 по статията работи: Цвете Тюлева
Отдавна е известно, че цветовете влияят върху настроението, психиката и здравето като цяло. Затова не е чудно, че цветът на храната също може да предизвика различни реакции в организма. И както всяко нещо и това си има своето обяснение, което се...

Изкушаваща плодово-зеленчукова салата

15.05.2011 | 12:54 по статията работи: Цвете Тюлева
Сякаш само за два дни лятото категорично се настани по нашите ширини и няма как да не ви се прииска да си направите свежа салата и да я хапнете след топлия ден... Нашите приятели от сп. Меню предлагат интересно решение - да смесим плодовете със...

Треви с характер

12.05.2011 | 12:48 по статията работи: Цвете Тюлева
Какви ли зеленчуци са хапвали европейците преди откриването на Америка? Та нали най-популярните днес са дошли отвъд Атлантика чак след края на ХV век. Има отговор, разбира се. Освен зеле и моркови, лук и целина, някогашните европейци са си...

Пудинг от овесени ядки и ябълки

11.05.2011 | 13:53 по статията работи: Цвете Тюлева
На кого могат да му омръзнат сладкишите? Не и на нас! Ако се присъединявате към групата на любителите на захарните изкушения, заедно със сп. Меню ви предлагаме да опитате едно неустоимо такова - пудинг, който изобилства от полезни и вкусни...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay