Рибата е известна със здравословния си ефект върху човешкия организъм. Вече сме ви разказали за ползите от нея, а ето и един начин, по който да си я приготвите.
Рецептата е подходяща за ден, в който имате малко повече време. "Инвестицията" обаче си заслужава – маринованата риба може да се стерилизира и в някой критичен момент на глад да се сетите за нея. Отидете до магазина и се с снабдете с:
2 кг риба (скумрия, херинга)
1 ч.ч (250 мл ) бяло вино
1 ч.ч вода
2 ч.ч ябълков оцет
1-2 глави лук
1/2 ч.ч олио
5 с.л сол
3 с.л захар
чер пипер, дафинов лист, бахар
Сложете всички продукти на котлона и ги оставете да врят 5 минути. След това се сипете нарязаната на парчета риба и засечете още 5 минути.
После махнете от котлона и оставете да изстине за около 2 часа. Наредете в буркани и приберете в хладилник, може и да стерилизирате.
От личен опит ще ви кажем, че е подходящо така приготвената риба да се хапва дори още топла!
0 | 0 |