Солени орехови палачинки с кълнове

Солени орехови палачинки с кълнове

Солени орехови палачинки с кълнове

Идва лятото, а с него и партитата на открито - повод за вкусна и изненадваща среща с приятели. Списание Меню препоръчва тези апетитни хапки, увенчани с невероятната комбинация от орехи и синьо сирене. Истинска наслада за любителите на палачинките в по-нетрадиционните им разновидности и радост за окото на всяко тържество.

Нобходими продукти за 20 броя
за палачинките:

200 мл прясно мляко
4 яйца
½ ч. ч. орехи, ситно смлени
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
2 с. л. бяло брашно
½ ч. л. сол
1 ч. л. мед
2 ч. л. бакпулвер
4 с. л. олио
за гарниране:
100 г синьо сирене
4 с. л. орехови ядки
2 с. л. мед
2 с. л. кълнове люцерна или лук

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват с меда и солта. Смесват се орехите, двата вида брашно и бакпулверът.

Към жълтъците се прибавят, като се редуват по малко от млякото и от брашнената смес. Накрая се слагат белтъците, разбити на сняг.

В сгорещен тиган, намазан с олио, се изпичат малки пухкави палачинки. Пекат се от двете страни.

Готовите палачинки се гарнират с парче синьо сирене, по една орехова ядка, мед и кълнове.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay