Представяме ви една изключително вкусна рецепта за ризото, като малко ще я разнообразим, за да получим оптимален вкус.
Нужни са Ви:
- 300 гр. пармезан
- 40 гр. сушени манатарки
- 1 зеленчуков бульон
- 4 супени лъжици зехтин
- 300 гр. ориз
- връзка пресен лук, ситно нарязан
- 300 грама тиква, която трябва да нарежете на кубчета
- 150 мл. бяло вино
- сол, черен пипер
Настържете пармезана в купичка. В огнеупорна голям и дълбока купа сложете манатарките. Смесете зеленчуковия бульон с 800 мл. топла вода и го изсипете върху гъбите и оставете да се накиснат за 30 минути.
Загрейте зехтина в дълбок тиган или тенджера. Сложете ориза и го запържете за малко, докато стане прозрачен. След това добавете нарязания на дребно лук, тиквичките. Оставете да се готви, като разбърквайте често. Добавете и виното и оставете да къкри няколко минути и след това прибавете гъбите и малко от бульона. Оставете да се пържи още известно време, докато оризът стане мек.
След това свалете от огъня, сложете в голяма, красива чиния, отгоре поръсете с настърган пармезан!
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |