С китара и нежна лирика

Белгийската звезда, която огрява цял един свят

Тук няма да говорим за блясък и суета, нито за принцеси и техните диамантени корони. Ще ви разкажем как една Пепеляшка с ангелски глас се изтупа от прашното ежедневие и стъпи с гръм и трясък в лъскавия, шантав музикален свят.

Сийла Сю е нейното име, а Льовен в Белгия е родният ѝ град. Днес тя разказва, че като малка е имала мечти, с километри по-далечни от тези да бъде световноизвестна певица. Мечтала е да бъде балерина. И е преследвала мечтата си, танцувайки от 6-годишна възраст, но след точно толкова години осъзнава, че е време да прекъсне. На 12 Сийла е лудо влюбена в музиката. Пише текстове за притесненията и тревогите на едно младо момиче, а след това превръща думите в музика с нежния си глас и умението да свири на китара.

Историите ѝ се разнасят под формата на соул, фънк и реге парчета, а на въпроса защо точно тези стилове, мис Сю неведнъж е отговаряла: "Заради Lauryn Hill, Erykah Badu и Bob Marley - идолите!”.

Но преди да се превърне в известна музикална героиня, Сийла пее през уикендите в местните заведения. През седмицата ходи на училище, а в свободното си време записва своята музика вкъщи и я изпълнява пред приятели. Като текстописец започва първо да се изявява в социалната мрежа Myspace, без дори да помисля, че един ден ще има милиони последователи там.

Това, което се случва след това, изглежда нереално за онези, които не вярват в чудеса. Белгийката започва да получава стотици отговори от потребители в интернет, някои от които са значими и влиятелни имена в музиката. Звукозаписното студио Because Music откриват своята музикална находка в лицето на Сийла и ѝ предлагат съвместна работа. Младото момиче, естествено, приема с широка усмивка и надежди за бъдещето.
 С китара и нежна лирика

За създаването на първия ѝ албум помагат две велики имена в съвременната соул и реге музика. Нигерийката Nneka и афро-германецът Patrice. Cee‐Lo Green пък се съгласява да създадат дует заедно, а след това пожелава да добави парчето ѝ "Please" към албума си. Но звездните възхищения не свършват дотук . Гласът на Сийла достига до легендата Prince, който от своя страна ѝ предлага да бъде бек вокал на концерта му в Белгия. Реалността надминава мечтите, когато Сийла представя албума си, а той се превръща в най-продаваното CD в родна Белия, Франция и Холандия.

В рамките на две години 22-годишната Пепеляшка се превръща в музикален феномен. Въпреки успеха си, тя твърдо настоява да изпълнява първите си тийнейджърски текстове, просто защото те отразяват нейната същност. За някои славата е цел, за други е просто начин да разкриеш душата си с китара в ръце.

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 24.11.2011|16:36
На верния път е момичето и дълго да го върви.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay