Великден наближава, а това означава, че отново е време цялото семейство да се събере заедно, а масите да бъдат отрупани с какви ли не вкусотии. Традицонните козунаци и яйца са ясни. В дните до празника ще ви покажем няколко рецепти, с които можете да разнообразите останалата част от трапезата. Естествено започваме със салатата!
Зелената пролетна салата е едно от най-приятните задължения, с които започваме празничния великденски обяд - свежо, хрупкаво и с аромат на пролет. Днес ще ви представим една ливанска вариация на зелената салата, която е с малко по-различен облик, но все така вкусна!
Нужни съставки:
1 голяма зелена салата или маруля
1 краставица
2 големи домата
5-6 репички
шепа нарязан пресен магданоз
шепа нарязана прясна мента
За дресинга:
сокът на 2 малки лимона
¼ ч.ч. зехтин
2 с.л. сумак (подправката може да намерите в арабските магазини)
1-2 накълцани скилидки чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Марулята се нарязва на едро, доматите, краставицата и репичките - на дребно. Смесват се в купа. Към тях се прибавят накълцаните на ситно магданоз и мента.
Всички продукти за дресинга се смесват, добавят се към салатата и се обърква добре, за да се овкуси.
Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |