Лятото ни предразполага да прекарваме значително по-малко време в кухнята и да търсим леки и свежи ястия, които изискват минимално време на приготвяне. Именно такова е и днешното ни предложение за вкусни шишчета, които със сигурност ще ви изкушат.
Необходими са ви:
4 бр. пилешки гърди
2 тиквички
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
2щипки черен пипер
3 стръка пресен копър
Начин на приготвяне:
Гриловайте месото като предварително сте намазали скарата с малко мазнина, за да не залепне.
Овкусете със сол и пипер и сложете в съд с капак, за да остане топло.
Нарежете тиквичките на дълго, използвайки белачка или уред за рязане на жулиени. Гриловайте и тях.
Сложете ги в купа, овкусете със сол и пипер на вкус, полейте с малко зехтин и поръсете със ситно нарязан копър.
Затворете купата с капак и раздрусайте съда, за да се овкусят добре тиквичките.
Нарежете месото на средно големи парчета.
Започнете да нареждате шишчетата, редувайки месо и тиквички.
Още свежи идеи за летни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
2 | 0 |