Щастливата възможност да се радваме на изобилие от летни и екзотични плодове е в основата на тази рецепта на сп. Меню, в която пъстроцветните дарове на земята са обогатени с хрупкав карамел и нежен шоколадов сос.
Необходими продукти за 4 порции:
200 г бяло и червено грозде
200 г ягоди
1 киви
200 г пъпеш или праскови
200 г ананас, нарязан на кубчета
150 г захар
за фондюто:
200 г сметана
100 г млечен шоколад
1 ч. л. фино настъргана кора от портокал
Начин на приготвяне:
Едрите плодове се нарязват на кубчета, кивито на шайби и заедно с ягодите и гроздето се нанизват на шишчета.
Захарта се стопява на умерен огън и когато стане златиста на цвят, се отстранява от огъня. Шишчетата се поливат с лъжичка от карамела и се оставят да изстинат.
Сметаната за фондюто се слага да заври заедно с портокаловата кора. Добавя се нарязаният шоколад и се разбърква, докато добре се разтопи. Охлажда се.
Шишчетата се сервират с купичка от шоколадовото фондю.
11 | 0 |