"Аз съм японка" - Гуен Стефани защити своята Хараджуку ера след критиките

Гуен Стефани бе изправена пред негативна реакция, след като каза "Аз съм японка" в скорошно интервю и гордо защити своята ера, в която се преобразяваше в емблематичния японски Хараджуку стил, заедно със своите японски танцьорки.

"Казах: "Боже мой, аз съм японка и не го знаех". Мисля, че беше прекрасно време на творчество… време на пинг-понг мач между културата Хараджуку и американската култура… Добре е да се вдъхновяваме от други култури, защото ако не ни е позволено, това разделя хората, нали ?", сподели тя пред Allure.

Негативната реакция започна още с издаването на дебютния ѝ албум през 2004 г. "Love. Аngel. Music. Baby" и продължи с лансирането през 2008 г. на нейния парфюм "Harajuku Lovers" заедно с модна линия LAMB, които бяха силно вдъхновени от японската мода и култура. Певицата бе обвинена в присвояване на японската субкултура Хараджуку.

Според интервюто пред Allure, Стефани се е наричала японка повече от веднъж, като в един момент се е описала като "малко момиче от Ориндж Каунти, малко японско момиче, малка англичанка".

Стефани обясни, че е била запозната с японската култура от баща си, който е работил в Yahama в продължение на 18 години и често е пътувал между Калифорния и Япония.

 "Това беше моето японско влияние. И това беше култура, която беше толкова богата на традиции, но толкова футуристична с толкова много внимание към изкуството, детайлите и дисциплината и беше завладяваща за мен. Не мисля, че е правилно да ме критикуват за това, че съм фен на нещо красиво и го споделям.", пояснява тя.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay