Mattel представиха първата незряща кукла

Mattel представиха първата незряща кукла

Компанията за играчки Mattel представи първата сляпа кукла Barbie, отбелязвайки важна стъпка в разнообразието и приобщаването в света на играчките. Куклата, пусната на пазара за 65-ата годишнина на компанията, е предназначена да представлява жена с увредено зрение и включва функции, които улесняват играта за деца с увредено зрение.

Новата кукла е оборудвана с бял бастун, слънчеви очила и дрехи, изработени от текстурирани и ярки материали. Дизайнът включва велкро закопчалки на дрехите и подвижни лакти, позволяващи на децата лесно да използват бастуна. Освен това, погледът на куклата е леко извит нагоре и навън, отразявайки често срещаното визуално положение на хората със зрителни увреждания.

Mattel представиха първата незряща кукла

Тази нова кукла Барби е част от нарастващия асортимент от "приобщаващи" кукли, представени от Mattel, които имат за цел да насърчат разбирането и приемането сред децата. Други приобщаващи версии на кукли включват Барби със загуба на слуха, Барби със синдром на Даун и Барби в инвалидна количка.

Представяйки тази нова кукла, Mattel продължава усилията си за създаване на разнообразен и представителен асортимент от играчки, които могат да помогнат на децата да развият съпричастност и да научат за различни способности и произход. Този ангажимент за приобщаване е важен не само за насърчаване на разнообразието в индустрията на играчките, но и за подпомагане на децата в развитието на ценни социални умения и разбиране на света около тях.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay