Защо Sia носи перуки?

Зашеметяващата кариера на Sia далеч не елишена лишена от трудности. Известна с виията си с голяма перука, покриваща лицето, австралийската поп звезда понякога намира за трудно да се бори с огромната си слава. Въпреки че е забелязвана без перука през 2008 г., тя несъмнено е станала по-разпознаваема с нея. Sia винаги е била изключително чувствителна към критиките, които съпътстват знаменитостите, дори преди филмът ѝ "Музика" да предизвика много негативни реакции онлайн  през 2020 г.

Въпреки че е била певица от години преди това, сътрудничеството ѝ с Давид Гета беше това, което наистина я постави на картата. Издаден през 2011 г., "Titanium" издържа 33 седмици в Топ 100 на Billboard.

Sia написала песента за друг изпълнител като част от нейния акцент в писането на песни и била шокирана, когато Guetta използва нейните вокали вместо това. С перуките тя успявала да балансира живота на певица с нормалния живот, който винаги е искала.

Перуката на Sia е като нейното неодобрение към славата, превърнато в физическо. Тя навлезе в подробности за бързото си издигане към славата пред NPR през 2014 г. и колко боли. В интервюто тя признава, че версията на "Titanium", която познаваме, никога не е трябвало да съществува. Sia, чието обширно авторско резюме включва Beyoncé и Rihanna, първоначално възнамерявала песента за Alicia Keys. След като тя се отказала от нея, песента била дадена на Мери Джей Блайдж. Давид Гета обаче взел нещата в свои ръце.

"Той премахна вокала от него и върна моя вокал, моят демо вокал, без да пита и го пусна", обяснява Sia. "Бях наистина разстроена. Тъй като току-що се бях пенсионирала, се опитвах да бъда автор на поп песни, а не артист." 

По това време Sia се борела със сложен посттравматичен стрес, за който тя разкрива през 2020 г. в подкаста на Зейн Лоу, за който не знаеше, че има. Тя също се е сблъскала с недиагностициран аутизъм, за който по-късно разбира, че е разстройство от аутистичния спектър, според интервюто ѝ с " Rob Has A Podcast " през 2023 г. Преди това се е борела с недиагностициран посттравматичен стрес и аутизъм, Sia се е обърнала към алкохола и наркотиците.

Перуките ѝ помагат да остане трезва

Когато Sia решила да се откаже от пороците през 2010 г., тя решила да бъде просто автор на песни вместо изпълнител, защото се стигнало до точката, в която не можела да се качи на сцената, докато е трезва. Въпреки това, славата я избутала отново в светлината на прожекторите.

Краят на паруките?

Въпреки че Сия все още предпочита да стои далеч от общественото внимание, тя се появява малко по-често без перука. Тя бе наета да свири на коледното парти на Кардашиян през 2022 г. - голяма промяна за някой, който някога се е пазил в тайна. Заедно с "Chandelier" тя изпя празничния си хит "Snowman" с дъщерята на Ким Кардашиян, Норт Уест.

Това обаче не означава, че Сиа е напълно готова за славата. Въпреки че се е появявала на различни събития с открито лице, тя все още предпочита характерните си перуки и уединението, което дават.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay