Знаменитостите, които не са пуснали децата си на училище

Знаменитостите, които не са пуснали децата си на училище

Изследванията показват, че домашното обучение може да накара децата да се радват на "по-високо удовлетворение от живота" и може да не им се отрази негативно по социален или емоционален начин. Това е така, защото образованието у дома също се счита за социално и дори може да накара децата ви да постигнат повече неща в живота. Изборът на домашно обучение обаче е трудно решение. 

Вижте кои са знаменитостите, избрали домашно обучение за своите деца: 

1. Уил и Джейда Смит 

Уил и Джейда са съгласни, че домашното обучение на децата им е от съществено значение за тяхното благополучие. Решението да обучават децата си извън училищната среда идва заради графика им за пътуване - но те също така вярват, че училищната система е "предназначена за индустриалната епоха" и всички ние в момента сме в технологична епоха. Те не искат децата им да запомнят, а наистина да учат.

2. Крис и Кейтлин Дженър

Кендъл и Кайли се представяли зле в училище, защото често пропускали часовете и не били особено креативни в ежедневната училищна среда, което ги карало да бъдат незаинтересовани да продължат.

Те обаче кандидатствали в агенция за домашно обучение, наречена Novel Education, която помага на хора, които пътуват много. Те имали възможността да изберат курсовете, които искат да минат, което им се сторило чудесно. 

3. Анджелина Джоли и Брад Пит

Анджелина Джоли вярва, че "живеем в различна епоха и образователната система не е настигнала нашите деца или нашия начин на живот". Тъй като семейството пътува много, тя иска децата й да правят други неща като посещения на музеи или четене на книги, които обичат, вместо просто да си пишат домашните. 

Анджелина също не искала осиновените й деца да забравят културата си. Тя искала те да научат повече за своите етноси. Затова тя наела виетнамски учител и учител с африкански произход. 

4. Том Круз и Кейти Холмс 

Кейти Холмс и Том Круз са доста заети с работните си графици, така че домашното обучение на дъщеря им Сури било идеалното решение. Сури има учител, който е с нея всеки ден и те намират това обучение за много полезно и благоприятно. 

5. Дженифър Лопес и Марк Антъни

Дженифър Лопес има 2 близнаци, Еми и Макс. Тя вярва, че те са щастливи деца. Дженифър казва, че най-важното за тях е да прекарват време с майка си, за да не се чувстват изоставени от родител, затова домашното обучение е чудесен вариант за семейството.

6. Гуинет Полтроу и Крис Мартин

Гуинет и Крис смятат, че в британската образователна система "липсват традиционни елементи на класическата мисъл и обучение". Те искали учителят да бъде хумористичен, спортен, млад, непринуден и да се наслаждава на живота.

Те очаквали учителят да пътува с тях навсякъде и да учи децата им, Apple и Moses - предлагайки неща като гръцки, латински и френски, заедно с уроци по ветроходство и тенис.

7. Майкъл Джексън

Децата на Майкъл Джексън били обучавани вкъщи, докато той бил жив. Той казал на дъщеря си Парис, че тя може да направи всичко, което я прави щастлива, "астронавт, ветеринар, медицинска сестра, няма значение".

През първите 12 години от живота си тя е била на домашно обучение и единствените взаимодействия, които е имала, са били с членове на семейството си или други възрастни. Тя казва, че няма никакви социални умения и е трябвало да се учи много бързо, но е станала доста добра в това през годините.

8. Ричард Уилямс

И Серина Уилямс, и нейната сестра Винъс били обучени вкъщи от баща си Ричард. Тъй като кариерите им са базирани на спорт, за тях било от решаващо значение да се съсредоточат повече върху тениса, така че баща им ги обучавал у дома от началното училище до гимназията. Така имали повече време да насочат вниманието си към тениса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay