Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част II)

Вижте звездите, които оглавяват класацията!

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част II)

В първата част на този материал ви запознахме с 10 известни личности, които продължават да печелят милиони след смъртта си. Те са били изключително популярни лица и са превърнали имената си в марка, която им печели милиони десетилетия след като са напуснали този свят.

Днес ще ви представим още 10 популярни имена, които са си отишли от този свят, но той продължава да работи за тях, а състоянието им не спира да се натрупва въпреки кончината им.

Брус Лий  - 9 милиона долара
Лий умира на 32 години от тежко заболяване, точно в пика на своята филмова кариера. Но днес той има реклама за "Мазда", своя електронна игра и името му печели повече от времето, когато е бил жив. Това е съвсем закономерно, защото когато си добър артист, хората оценяват труда ти и той се помни дълго след твоята смърт.

Джон Ленън - 12 милиона долара
Бившият член на Beatles е убит през 1980 година на 40-годишна възраст, но не се очертава някой да забрави името му скоро. За музиката му все още се плаща, като тя има и участие в представленията на Cirque du Soleil, да не говорим и за десетките договори с различни компании.

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част II)

Тиодор Гайзъл (Доктор Сюс) - 9 милиона долара
Известният американски писател и илюстратор на детски книжки умира на 87 години, без да има и най-малка представа, че две десетилетия след смъртта му името му ще печели милиони долари всяка година. Успехът му се дължи на разпознаваемото му име и невероятните детски книжки, които сътворява приживе.

Алберт Айнщайн - 11 милиона долара
Великият учен не е печелил кой знае какви пари приживе, но след смъртта му името му трупа богатства, за каквито не е и мечтал. То става все по-известно и печели все повече с минаването на годините.

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част II)

Боб Марли - 20 милиона долара
Ракът го убива на 36-годишна възраст, през 1981 година, но той остава един от най-известните изпълнители на всички времена. Неговата реге музика е толкова добра и обичана, че и хората, които не са били родени, когато той е живял и творил, се възхищават на таланта му и го слушат и до днес. Има линия дрехи и напитки с неговото име.

Елизабет Тейлър - 20 милиона долара
Елизабет Тейлър си отиде от този свят преди четири години, но славата ѝ не спира да носи пари. Тя е считана за една от най-влиятелните и великолепни жени на света. Има собствен парфюм и договори, които да носят пари за години напред.

Мерилин Монро - 17 милиона долара
Тя умира от свръхдоза през 1962 година, когато е само на 36. Нейната слава, красота и бляскав начин на живот продължават да носят приходи и до днес. Дори сега името ѝ печели много повече, отколкото приживе. Има собствена модна линия, а ликът ѝ е използван за толкова реклами, че не е никак чудно, че бляскавият ѝ живот я преследва и след смъртта.

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част II)

Чарлс Шулц - 40 милиона долара
Американският карикатурист става известен със своята поредица Peanuts, която продължава да печели пари и след смъртта му през 2000 година. Има филм, има продължение и още много възможности, които ще донесат цяло състояние на неговите роднини.

Елвис Пресли - 55 милиона долара
Елвис не е сред нас от 1977 година, но и до днес името му не спира да печели пари. Кралят на рокендрола умира от инфаркт, но продължават да съществуват неговото шоу в Лас Вегас, линията дрехи и аксесоари и прочутото му имение Graceland, което е превърнато в къща за гости. Той има и страница във Фейсбук, която има над 12 милиона последователи, независимо че е починал десетилетия преди създаването на интернет.

Майкъл Джексън - 140 милиона долара
Кралят на попа си отиде през 2009 година, но в скоро време никой няма да забрави името му и творчеството му. Той печели милиони долари всяка година и името му става все по-богато след неговата смърт. Повечето му доходи идват от представленията на Cirque du Soleil, които имат за цел да увековечат артисти като него. Приходи носи и музиката му - най-вече албумът, който бе издаден след смъртта му. Джако доказва, че името ти може да направи много за теб дори и след смъртта.

Известните личности, които печелят милиони дори след смъртта си (част II)

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay