Историята на Салма Хайек доказва, че винаги си струва да се бориш за мечтите си

Историята на Салма Хайек доказва, че винаги си струва да се бориш за мечтите си

Способността да се изправиш пред всяка ситуация е начинът да измериш увереността в себе си. Или поне това накарало Салма Хайек никога да не спира да вярва в себе си, за да постигне всичко, за което някога е мечтала.

Важно да споделяме вдъхновяващи истории и затова днес ще ви разкажем за Салма Хайек, която доказва, че винаги трябва да вярвате в себе си, независимо какво казват другите хора. 

Началото на кариерата й

Началото на кариерата на Салма Хайек е в родната й страна Мексико. Актрисата била на върха на кариерата си, след като участва в теленовелата Тереза и в El callejón de los milagros. Последната й донесла номинация за наградата Ариел, нещо като мексиканската BAFTA. Но тя искала повече. Тя искала да направи крачка напред, дори ако това означавало да рискува всичко. И така тя си проправила път в Холивуд.

Хайек се мести в Лос Анджелис, Калифорния, за да учи актьорско майсторство. След няколко малки изяви тя получава първата си главна роля. Заедно с Антонио Бандерас, тя участва във филма Desperado, който бил първата от поредицата възможности за работа заедно с други известни знаменитости като Джордж Клуни, Уил Смит и Пенелопе Крус.

По това време не било лесно за латиноамериканските актриси да намерят своето място в големите продукции. В интервю с актрисата Дрю Баримор тя споделя, че е получавала негативни коментари за ниските си шансове да получи главна роля.

Веднъж й казали, че тя не може да бъде звезда заради мексиканския си произход, независимо от големия талант, койот има. Но тези коментари не я спрели. Тя казва: "Ние сме част от поколението актриси, които също станаха предприемачи и продуценти, ние сме неудържими момичета."

През 1999 г. тя основава Ventanarosa, продуцентска компания, която е работила по филми и телевизионни сериали заедно с други големи компании. През 2002 г. Салма продуцира и участва във филма Фрида, за който получава два Оскара и номинация за най-добра актриса.

При стартирането на сериала Monarca, който тя продуцира, тя говори за това как е мислила за себе си, когато е била по-млада: "Когато гледам снимки, на които съм на 30 или на 40, виждам себе си по-красива отколкото виждах себе си си по това време. Толкова много се критикувах."

Историята на Салма Хайек доказва, че винаги си струва да се бориш за мечтите си

Кърменето

Салма е защитник на кърменето и популяризира ползите от него за бебетата. По време на пътуване до Сиера Леоне, тя кърми африканско бебе: "Отбивах Валентина, но все още имах много мляко, което изцеждах, затова кърмих бебето. Трябваше да видите очите му. Когато усети храната, веднага спря да плаче."

Тя също така публикува снимки в социалните мрежи с послания, популяризиращи важността на кърменето, всичко това въпреки натоварения й график: "Когато снимах 30 Rock, аз все още кърмех Валентина. Правих го, докато навърши 14 месеца. Ползите от кърменето са неизмерими за бебетата!"

След като направи страхотна кариера като актриса, продуцент, активист и предприемач, през ноември 2021 г. Салма получи звездата си на Алеята на славата в Холивуд. По време на речта си тя припомни, че многократно е била отхвърляна за главни роли: "Защо не се върнеш към теленовелите? Тук никога няма да намериш работа.” 

Въпреки разочарованието и тъгата, тя никога не се отказала. Тя избрала да се бори за мечтите си и казва: "Работете здраво. Пригответе се. Не се интересувайте какво казва някой. Но най-важното е, не се вслушвайте в себе си, когато се подценявате."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay