Лица на модата спасяват възрастни хора

Палто на знаменитост за благотворителност

Лица на модата спасяват възрастни хора

Ел Макферсън - Тялото, дизайнерката Стела Маккартни и актрисата Хелън Мирън се включиха в инициатива "Споделете топлината, дарете палто" на британската фондация Age UK.

Макферсън се разделя с палто на Lisa Ho в цвят камел и на стойност повече от 500 британски лири, Маккартни е дарила три палта, а носителка на Оскар, три Златни глобуса и четири Еми награди Хелън Мирън - само едно.

Дарените връхни дрехи ще бъдат продадени в благотворителните магазини на Age UK. Средствата ще бъдат използвани, за да направят зимата по-топла за 360 000 възрастни хора.

По данни на фондацията през студения сезон само за един ден повече от 200 възрастни човека умират на територията на Великобритания от глад и измръзване.

"През последните пет години смъртта на 25 000 стари хора е била предотвратима. Искаме възрастните да се наслаждават на празниците в края на годината, но най-вече, да бъдат живи и здрави" пише в официалния сайт на фондацията.

12 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 04.03.2014|15:29
много благородно от тяхна страна
3
Не е посочен 28.11.2013|14:10
Браво, много милосърдно от тяхна страна. Така трябв ада се прави, нали сме хора все пак и трябв ада си помагаме.
2
Не е посочен 15.11.2011|17:33
Като се има предвид, че известните личности рядко обличат дрехите си повече от два-три пъти, струва ми се че такива благотворителни акции трябва да станат практика, а феновете естествено ще са готови да жертват огромни суми, за да облекат марковите палта на известните.
1
Не е посочен 15.11.2011|16:54
Хубаво,че инициативата е благотворителна, но въпросните звезди не можаха ли да дарят малко повече от палтата си. На Хелън Мирън само едно й се е откъснало от сърцето. Не е ли срамно и егоистично от тяхна страна, при положение че имат бездънни гардероби и могат да си позволят още десет нови палта.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay