Киноата, обсипана със семена от нар, придава празнична нотка на перфектно приготвеното свинско месо.
Свинското филе е доста сухо, но когато се приготви правилно, е изключително вкусно.
Ето как да приготвите това ястие, което е достойно за празнична вечеря:
Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
1 1/2 ч. киноа
4 ч. спанак
2 парчета свинско филе, нарязани на по 4 филийки
сол и черен пипер
2 с.л. бял винен оцет
2 с.л. портокалов мармалад
2 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч. семена от нар
Начин на приготвяне:
Загрейте 1 с.л. зехтин в в средно голяма тенджера. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате от време на време, докато се препече, около 2 минути. Добавете киноата и гответе според указанията на опаковката. Намачкайте с вилица и добавете измития и нарязан спанак.
Докато киноата се готви, загрейте останалия зехтин в дълбок тиган. Подправете свинското месо с ½ чаена лъжичка сол и черен пипер и гответе, докато покафенее от всички страни, около 12-14 минути.
Междувременно в малка купа разбийте оцета, мармалада и горчицата. Прехвърлете свинското месо върху дъска за рязане и оставете да почине 5 минути. Изхвърлете мазнината, останала в тигана. Добавете сместа от горчица в тигана и оставете да къкри, докато се сгъсти, 2 до 3 минути. Намажете с четка свинското месо.
Сервирайте месото върху киноата и поръсете със семената от нар.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |