Най-често срещаните проблеми на двойките, свързани със секса

Най-често срещаните проблеми на двойките, свързани със секса

Сексът е важна част от една връзка и това е начин да се свържете на по-дълбоко ниво и да предложите физическо докосване и интимност. Но понякога сексът просто не е толкова добър. Често проблемите в леглото са свързани с проблеми във взаимоотношенията. Ето най-често срещаните проблеми, свързани със секса, с които сексуалните експерти смятат, че двойките се борят и няколко съвета за разрешаването им:

1. Несъответстващо либидо

Това се случва, когато един от партньорите иска секс по-често от другия. Този проблем е много по-чест, отколкото предполагате. Това може да доведе до всичко- от дребна неудовлетвореност до дълбоко чувство на неприязън. 

В тази ситуация трябва да говорите с партньора си, но без да обвинявате никого. Никой няма вина за това. Това е просто разлика в либидото. Трябва да поговорите и да измислите план за действие. 

2. Липса на комуникация

Сексът е толкова огромна част от една връзка, но вероятно това е нещото, за което най-малко говорите. Резултатът? Никой от вас не получава това, което иска в леглото. Факт е, че колкото повече говорим за секс, толкова по-добър секс ще имаме.

Вместо да говорите в спалнята, проведете разговора на неутрално място. Когато става дума за секс, не забравяйте да избягвате вината и срама.

3. Липса на любовна игра

Проучвания показват, че жените се нуждаят от 18 минути любовна игра, за да бъдат достатъчно възбудени за секс. 

Започнете да си пращате съобщения и да правите намеци още през деня. Когато се приберете вкъщи, станете креативни- направете масаж, завържете очите му. 

4. Скучен секс

Често срещан проблем е сексът в една връзка да стане скучен. И имаме навика да обвиняваме партньора си. Но не забравяйте, че 50% от вината е ваша. 

Направете някаква промяна- опитайте нова поза, вземете си секс играчка, развихрете се.

5. Нямате време за секс

Често двойките нямат време за секс, заради работата, децата и т.н. Е, натовареният график не е оправдание. Това е въпрос на приоритет, а не на време. 

Направете сексът приоритет. Включете го в графика. 

6. Липса на оргазми

Мъжете обикновено свършват първи, затова жените често са незадоволени. Говорете с партньора си. Дори след като е свършил, той трябва да ви помогне да свършите и вие. 

7. Сухота

Ако имате вагинална сухота, сексът може да бъде неприятен или болезнен. Няколко капки качествен лубрикант може да разреши проблемът ви. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay