Със съпруга ми правим секс веднъж седмично – и това ни устройва

Със съпруга ми правим секс веднъж седмично – и това ни устройва

Секс веднъж седмично – това е неписаното и неизказано правило, което съпругът ми и аз спазваме, докато не стигнем до фазата "Трябва да те имам сега". И нека бъдем честни, че наистина пламъкът във връзката започва да изчезва след няколко години на младоженско блаженство и е опасно близо до изгасването, когато станете родители. Но докато полагате усилия – тръпка винаги ще има – в по-малка или по-голяма степен. И след като поговорих с приятели за това неписано правило в семейството ми, се оказа, че не сме сами.

Аз и приятелките ми не се срамуваме, когато говорим за интимния си живот с партньорите си (нещо, което съпрузите ни добре знаят). Ние си говорим за всичко – какъв вид контрацепция използваме или не използваме, какви секс пози практикуваме, когато ни хванат децата и т.н. И въпреки различните ни мнения по някои въпроси, единодушно сме съгласни, че се опитваме да правим секс веднъж седмично. Всички сме разбрали, че оставим ли децата да управляват къщата и не сме ли интимни поне веднъж на седем дни със съпруга ми, ще позволим на ежедневието да съсипе връзката ви.

Когато децата бяха по-малки, цялото ни време беше заето с тях и трябваше да си планираме срещи за секс. Романтично, нали? Но поне свършвахме работата. Когато кажех "Да пуснем на децата филмчета", съпругът ми знаеше точно какво значат тези реплики. Той грабваше дистанционното и ме последваше в спалнята. Може да не сме родители на годината, но за мен беше важно да запазим интимността в нашия брак. 

Мога да кажа, че този режим се отрази и на съпруга ми. А как стои въпросът при жените? Открих, че много от нас са като маратонци и могат да изтърпят много повече време без секс за разлика от партньорите ни, особено когато децата са малки. След смяната на десетки памперси, сгъване и гладене на още толкова дрешки, готвене, зареждане на миялната и кърмене по сто пъти на ден, кой би се почувствал романтично в спалнята? Поне аз не. Но след като бебешката фаза отмина, осъзнах, че да бъдем романтични с партньора ми е нещо, което трябва да направя приоритет отново. И това беше важно не само за него, но и за мен. Нужни бяха усилия, за да стигна до момента, в който отново ще се наслаждавам на секса.

Така че аз и съпругът ми следваме нашето неписано правило да правим секс поне веднъж седмично. Следим стриктно графика си и дори не говорим за него. С едно намигване, разбираме от какво имаме нужда. Надявам се, че ще следваме правилото си колкото е възможно по-дълго, защото по този начин поддържаме искрата в нашия брак и се надяваме тя никога да не угасне.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay