Топ 4: Храните, които влошават сексуалния живот

Имате ли представа кои са те?

Топ 4: Храните, които влошават сексуалния живот

Всяка дама знае, че режимът на хранене се отразява неминуемо върху начина, по който изглежда. Не само това - храната, която хапваме, рефлектира и върху начина, по който се чувстваме. Тежката и трудносмилаема храна причинява дискомфорт, а здравословните продукти ни карат да усещаме прилив на енергия.

Знаете ли, обаче, че храната оказва огромно влияние върху сексуалния живот? Не, не се шегуваме! Ако напоследък забелязвате спад в желанието си за интимни ласки с половинката, то причината може да се крие в диетата, която спазвате.

Има определени храни, които не могат да бъдат свързани със завладяване на нови върхове в сексуален план, именно защото намаляват либидото. Кои са те?

1. Кафе

Топ 4: Храните, които влошават сексуалния живот

Няма страшно, чаша кафе всяка сутрин няма как да повлияе върху сексуалния ви живот, защото се преработва от организма в рамките на четири до шест часа. Но ако обичате да пиете кафе по няколко пъти на ден или дори само още едно следобед - тогава може да срещнете известни проблеми.

Особено ако на вас кафето ви влияе много и успява да ви зареди с енергия, това не означава, че ще подобри сексуалната ви активност, а напротив. Кофеинът повишава тревожността, което пък може да доведе до спадане на желанието за секс.

2. Женско биле

Топ 4: Храните, които влошават сексуалния живот

Това е вид растение, наричано още сладък корен или сладник. Отглежда се главно заради неговите корени, от които се извлича лечебен екстракт, съдържащ голямо количество подсладител. Използва се за подобряване вкуса на различни медикаменти, както и в някои безалкохолни напитки и бонбони.

Женското биле съдържа фитоестрогени, които са известни с това, че влияят върху сексуалния живот и на мъжете, и на жените. Те намаляват нивата на тестостерон, който е особено важен за либидото.

3. Риба и морски деликатеси

Топ 4: Храните, които влошават сексуалния живот

Съдържанието на живак и токсини в рибата се отразява негативно върху ендокринната система и жлезите, които произвеждат хормоните, отговорни за регулиране на сексуалната функция.

Ако все пак не искате да се отказвате от рибата, най-добре е да ядете пастърва, скариди, сьомга, стриди и бяла риба, тъй като те са последното звено на хранителната верига. Избягвайте да се храните с хищни риби, като риба-меч, акула, скумрия, групер и т.н.

4. Мента

Топ 4: Храните, които влошават сексуалния живот

Въпреки че ментата има редица здраволсовни свойства за човешкия организъм, като подобряване на храносмилането, тя влияе отрицателно върху желанието за секс. Ментолът намалява нивата на тестостерон, а за неговото значение вече говорихме.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay