В днешно време двойките предпочитат да гледат кучета, вместо деца

В днешно време двойките предпочитат да гледат кучета, вместо деца

Все повече и повече двойки решават да нямат деца в светлината на текущата предизвикателна икономическа ситуация или просто защото предпочитат начин на живот без деца и вместо това да се съсредоточат върху кариерата си и да доведат у дома космат приятел.

Какво е DINK?

Може би сте чували за термина "DINK"  - означава "двоен доход, без деца", преведено от "double income, no kids". Това не е обида, а често се използва за описание на двойки, в които и двамата партньори имат работа и нямат деца. Наскоро се появи нов термин DINKWAD. 

Той се използва за описание на двойки с двойни доходи, без деца и куче и често се среща в социалните мрежи и форуми.

В TikTok двойките гордо показват своя начин на живот DINKWAD чрез популярен звук, който гласи:

"Току-що научих фразата DINK, което означава двоен доход, без деца, и си казах, че това звучи доста добре. И тогава чух фразата DINKWAD, което е двоен доход, без деца, с куче. Запиши ме."

Популярността на този начин на живот е предимно в TikTok, където виждаме много щастливи двойки без деца и с техните пухкави приятели, като секцията за коментари е пълна с хора, които искат да се присъединят. Някои пък се пошегуваха като определиха собствения си лайфстайл като ZINK - нулев доход без деца. Разбира е, наименованието може да варира в зависимост от дохода и домашния любимец, който отглеждате у дома.

Начинът на живот DINKWAD има своите предимства, като например да живеете с половинката си и да се посветите на кариерата си, докато отглеждате куче заедно. Някои хора обаче му се възпротивяват, защото искат да създадат и отгледат дете.

В крайна сметка решението дали да бъдете DINK, DINKWAD или нито едно от изброените, е лично и важното е да изберете това, което изпълнява вашите желания.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay