Добър родител ли съм?

Отделяйте повече време на децата си

Добър родител ли съм?

Много хора се притесняват как ще отгледат детето си и дали му дават добър пример. Често изникват въпроси от сорта на "Дали това трябва да го направя по този начин? А дали тук не сбърках? Може би той/тя не ме е разбрал/а. " Нормално е да искаме да дадем на децата си най-доброто от нас, да попият най-хубавите неща и да ги отдалечим от най-лошите. 

Отделяйте внимание на детето - Колкото и да сте заети, колкото и да сте уморени, зарежете всичко и просто отdелете поне един час на вашето мъниче и поиграйте с него. То не се нуждае от друго, освен от добър другар във веселбата. И много му се иска това да са точно мама и тате. Ето защо, това е най-добрият подарък, който можете да му подарите. Не скъпи дрехи, или играчки, а просто внимание и свободно време.

Не бъдете много назидателни към него. Когато прави бели, трябва да знае, че това не е правилно и е допустимо да има някакво малко наказание, но , когато е направил, или казал нещо неволно, то не бързайте да го нахокате. Знайте, че децата са много чувствителни и имат ранима душа. Те приемат вашите думи присърце и често детските очички се изпълват със сълзи. Бъдете внимателни и подбирайте думите си към тях.

Глезете ги! Не е казано вски път, когато се разпищят, че искат дадена дранкулка, да им се връзвате на акъла, но от време на време им позволете да се почувстват наистина деца. 

Водете ги на пътувания! Това е много полезно за тях, тъй като по време на пътуването детето може да научи много повече неща, отколкото за няколко години, седейки си вкъщи. Това ще ги обогати и ще ги научи да обичат природата.  

Помагайте им за домашните - На мъниците понякога им е трудно да се справят с урока и с писането на домашните. Покажете им, че не е толкова трудно и им помогнете. Нека видят, че имат човек, на когото могат да разчитат за всичко и да му вярват.

Обичайте децата си и ги подкрепяйте във всичко! Това е много важно, за да станат силни, уверени и успешни личности утре!

Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay