5 начина да станете по-гъвкави

Всяка жена иска да бъде гъвкава

5 начина да станете по-гъвкави

Гъвкавостта е важна част от вашата рутинна тренировка, тъй като разтягането на мускулните влакна помага да се увеличи вашето фитнес ниво, да се предотврати нараняване и да бъдете гъвкави и здрави. Тези ежедневни дейности ще ви помогнат да станете по-гъвкави, независимо дали просто се опитвате да докосвате пръстите на краката си или се стремите най-накрая да успеете да направите шпагат.

1. Започнете сутринта: Събудете тялото си с ежедневен навик, който ще ви зареди и ще ви помогне да станете по-гъвкави. Тези сутрешни разтягания, които можете да правите в леглото, са нежни и успокояващи и можете да ги правите и преди лягане. Тъй като мускулите ви няма да са загряти при сутрешното разтягане, уверете се, че правите разтягането внимателно, за да не се нараните.

2. Не пропускайте разтягането: Разтягането след тренировка е важно, особено ако тичате или сте велосипедист. Отворете тялото си и увеличете гъвкавостта си, като никога не пропускате вашето разтягане. Всичко, което е необходимо да правите, е да се разтягате добре след тренировка, за да поддържате тялото си гъвкаво.

3. Търкаляйте се: Не е тайна, че подходящите техники за търкаляне помагат за отпускане на възелите от съединителна тъкан и същевременно разтягат мускулите. Правете това упражнение редовно, за да стенете по-гъвкави.

4. Допълнете тренировката си: Ако наистина искате да станете по-гъвкави, добавете йога или пилатес към вашата фитнес програма. И двете ще ви помогнат да разтегнете и подсилите всичките си мускули. Ще видите резултатите, ако сте постоянни.

5. Целете се в проблемните области: Цялостното разтягане трябва да е част от вашата гъвкавост, но отделянето на време да се съсредоточите върху най-проблемните области е много полезно. Когато се насочвате към определени мускулни групи, опитайте се да задържате за няколко минути, преди да промените мускулната група, но спрете, ако усещането стане болезнено.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay