Достатъчни ли са 30 минути на велоергометъра на ден, за да отслабнете?

Достатъчни ли са 30 минути на велоергометъра на ден, за да отслабнете?

Има толкова много причини да обичате колоезденето. Можете да го правите на закрито или на открито, у дома или във фитнеса. Освен това е с ниско натоварване, което щади ставите и, разбира се, гори калории! Но ако сте човек, който използва колоезденето като основна тренировка, или обмисляте да го добавите към програмата си, вероятно се чудите дали колоезденето наистина може да доведе до по-добро цялостно здраве и сваляне на излишни килограми.

Достатъчни ли са 30 минути на ден на велоергометъра, за да свалите излишните килограми?

Възможно е да отслабнете от каране на колело по 30 минути на ден. Тридесет минути колоездене изгарят средно 200 калории, въпреки че този брой зависи от няколко фактора, включително теглото ви, интензивността на вашата тренировка и съпротивлението.

Ако искате да изгорите максималния брой калории, който можете за тези 30 минути, има няколко начина да направите това:

Увеличете съпротивата: Най-лесният начин определено е да се увеличи съпротивлението. Велоергометрите имат опцията за увеличаване на съпротивлението. По-ефикасно е да увеличите него и да намалите темпото, ако искате да изгорите повече калории. Колкото по-трудно ви е да въртите педалите, толкова повече ефект ще има тренировката ви.

Тренирайте на кратки интервали с висока интензивност: Когато тялото ви става по-силно, вие сте в състояние да увеличите интензивността. Правете кратки интервали на въртене, но с по-голям интензитет. 

Защо трябва да комбинирате кардиото със силова тренировка?

Въпреки че загубата на тегло е възможна, докато карате колело по 30 минути на ден, важно е и включването на силови тренировки и извършването на други промени в начина на живот, за да постигнете целите си. 

Комбинирането на кардио тренировки и силови упражнения е ключът към успеха. Но трябва да се добави и правилно хранене. Все пак, в крайна сметка, най-важно е съотношението между приетите и изразходените калории. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay