С удобни обувки и малка чанта на интервю за работа

Уверена на интервю

С удобни обувки и малка чанта на интервю за работа

Изборът на подходящи обувки и чанта, когато отивате на интервю за работа сигурно ви изглежда незначителен. Тази малка подробност от тоалета обаче, може да ви накара да се чувствате уверени и да спечелите симпатиите на бъдещите си шефове.

 

По дрехите посрещат, така че помислете внимателно, преди да облечете нещо, което може да ви изиграе лоша шега. Как искате да ви възприемат от пръв поглед? Какво послание искате да изпратите на интервюиращия? Аксесоарите към тоалета ви ще свършат останалото, така че в никакъв случай не ги подценявайте.

 

Обувки

Десетсантиметровите токчета, които струват повече от телевизора ви и правят краката ви да изглеждат фантастично, бяха перфектни за партито онази вечер, нали? Е, това е сигурен знак, че са абсолютно неподходящи за интервюто утре. По-добре заложете на семпли обувки, които стилно допълват избрания тоалет. Идеята е да не се набиват твърде много на очи, защото все пак вие трябва да блеснете, а не обувките ви. Имайте предвид, че вниманието ви изобщо няма да е насочено към впечатляващи отговори, ако току-що сте счупили токчето на най-скъпите си пантофки. Или пък имате пришки от чисто новата си придобивка, която, оказва се, не е толкова удобна, колкото беше в магазина. Заложете на удобните обувки

 

Чанта

Да бъдеш или да не бъдеш... с чанта, това е въпросът. Често дамите срещат затруднения, когато им се наложи да намерят място на дамската си чанта по време на интервю. Ако носите куфарче или чанта с презентация или портфолио за интервюто, задачата е лесна. В него може да сложите и нещата, които са ви необходими за деня, като например портмоне, документи и евентуално пудра и гланц. Ако пък решите да носите дамска чанта, то отново трябва да заложите на нещо стилно, което си пасва и с обувките ви. По-добре е да заложите на нещо със средна големина – огромните торби са модерни, но ще представляват неудобство по време на интервю в тесен офис. Представете си да ви се наложи да търсите нещо в нея, а всичките ви принадлежности се намират в един-единствен голям джоб – това сис сигурност ще ви изнерви, а и впечатлението на околните няма да е добро.

 

За да мине гладко тази притеснителна ситуация, наречена "интервю за работа", трябва да сте подготвени още от предишната вечер. Пригответе нещата, които ще облечете и ще носите със себе си. Избягвайте закъснения. И успех!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay