Не сме свикнали да ядем паста с тиква, но ще се изненадате колко е вкусно, всъщност. Вижте рецептата и си пригответе тези спагети възможно най-скоро.
Необходими продукти:
1 пакет паста
зехтин
сол
1/4 чаша листа от салвия
морска сол
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън
1 консерва пюре от тиква
1/4 чаша сухо бяло вино
черен пипер
2 с. л. масло
1/2 чаша пармезан, настърган
1 чаша сметана
Начин на приготвяне:
Сварете пастата, както е посочено на опаковката.
В малък тиган, на средна температура загрейте 4-5 лъжици зехтин и добавете листата от салвия. Оставете ги леко да се запържат. Извадете ги върху кухненска хартия и ги поръсете с морска сол.
Вземете друг тиган и запържете лука и чесъна. Добавете тиквата и бялото вино и подправете с малко сол и черен пипер. Оставете на котлона за 5 минути. Добавете маслото и пармезана и бъркайте, докато сместа стане кремообразна. Добавете сметаната и пастата и разбъркайте.
Гарнирайте с листата от салвия и сервирайте.
Добър апетит!
Станете частот Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |